Het Sportimpuls project 'Buiten Sporten met de BSO' heeft de ondersteuning van een procesbegeleider ingeschakeld, omdat de werving van de doelgroep moeizaam verliep. Lees hier hun verhaal.
Waarom procesbegeleiding?
Ervaring leert dat bij het opstarten van een Sportimpuls project van alles komt kijken. Hoe start je de samenwerking op met nieuwe partners, en hoe krijg je elkaars belangen inzichtelijk? Hoe ga je de voortgang van het project monitoren? Hoe ga je zorgen dat de activiteiten ook ná het project geborgd zijn, óók financieel? Als Sportimpuls projectgroep heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van (onafhankelijke) ondersteuning tijdens het traject. Het doel hierbij is om middels het inzetten van een aantal dagdelen (proces)begeleiding een kwaliteitsimpuls te geven aan je project. Deze ondersteuning kan tijdens de opstart van het project worden ingezet, of gedurende de looptijd van twee jaar. Het Ondersteuningspunt Sportimpuls (onder regie van NOC*NSF) bekijkt je vraag en behoefte en zorgt in afstemming met je projectgroep voor de gepaste ondersteuning. Daarbij wordt er geput uit een uitgebreid netwerk van professionals.
Effect van procesbegeleiding
'Buiten Sporten met de BSO' heeft de ondersteuning van een procesbegeleider ingeschakeld, omdat de werving van de doelgroep moeizaam verliep. Een ervaringsdeskundige met kennis van de doelgroep en affiniteit met mountainbiken ondersteunt bij het werven en screenen van de deelnemers, het in contact komen met de verschillende organisaties waar de jongeren zijn ondergebracht en wordt ingezet als adviseur voor de uitvoer van de Sportimpuls. Daarnaast volgt zij samen met de deelnemers (jongeren met een kansarme achtergrond en mensen die buiten de arbeidsmarkt vallen) de opleiding tot instructeur, zodat zij uiteindelijk les kunnen gaan geven aan de leerlingen.
Procesbegeleiding heeft de Sportimpuls 'Buiten Sporten met de BSO' zeker verder geholpen, ze hebben dan ook veel vertrouwen in de verdere uitvoer van het project!
Vragen of meer informatie?
Heb je een vraag of is er binnen je (toekomstige) project behoefte aan ondersteuning dan kun je tijdens werkdagen contact opnemen met het Ondersteuningspunt Sportimpuls, te bereiken via sportimpuls@nocnsf.nl of via 06-23271773.
Aan deze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.
Projectomschrijving 'Buiten Sporten met de BSO'
4-12 jarigen leren BMX en mountainbike sport in een veilige wieleromgeving. In het Green043 Bikepark in Maastricht, begeleid door gediplomeerde instructeurs. Hier staan uitdagende obstakel-routes voor fietsers, van eenvoudig tot zeer moeilijk. BSO is een steeds belangrijker sportaanbieder naast basisscholen. BSO kinderen krijgen een programma om sportief te fietsen op het bikepark. Aan bod komen fietsbehendigheid, oefeningen die verkeerssituaties nabootsen, fietsonderhoud, mini-wedstrijden en vrij spel. Resultaat is veiliger fietsgedrag. Sporten tijdens de BSO opvang. Persoonlijke groei door in de groep uitdagingen aan te gaan en elkaar aan te moedigen. Durven en doen! Deze interventie wordt ondersteund door vrijwilligers van de mountainbike club en van het Green043 Bikepark. Meer instructeurs worden opgeleid om het activiteiten-aanbod te vergroten. Instructeurs zijn het liefst jongeren met een kansarme achtergrond. Doel is dit bikepark een permanent onderdeel te maken van het sportaanbod in onze stad.
Afzender: NOC*NSF
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 6 maart 2018