alt_text

Nieuwsbrief 10 maart 2021

alt_text

Nieuw carrièrepad voor de buurtsportcoach!

Elke dag zetten buurtsportcoaches zich in om mensen in beweging te krijgen en lokale ambities te realiseren. Ambities waarbij sport en bewegen het doel is (fitte, gezonde en vitale burgers), maar ook waarbij sport en bewegen wordt ingezet als middel (sociale cohesie, minder eenzaamheid, zelfredzaamheid enz.). Daarnaast speelt de buurtsportcoach ook een steeds grotere rol bij het versterken van de sport- en beweeginfrastructuur.

Lees verder
75

Inspiratiesheet armoede

Sport, bewegen en cultuurparticipatie zijn altijd al belangrijk, maar het aanbod is niet vanzelfsprekend toegankelijk voor iedereen. Mensen die in armoede leven hebben moeite om mee te komen met gevolgen voor de (mentale) gezondheid.

Lees verder

Online Brede Regeling Combinatiefuncties 2021

In het voorjaar van 2021 zullen wij de bijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties weer digitaal aan gaan bieden. Dit keer doen we dat per provincie, in samenwerking met de provinciale sportorganisaties.

Lees verder
75

Uitnodiging werkconferenties Clubkadercoaching

Clubkadercoaching is een belangrijk speerpunt in het Nationaal Sportakkoord. Inmiddels hebben meer dan 140 gemeenten serieuze interesse in clubkadercoaching. NOC*NSF, VSG en VWS organiseren in maart vier werkconferenties over clubkadercoaching voor contactpersonen van gemeenten, sportservicebureaus en sportbonden.

Lees verder

Oproep: voor het webinar urban sport en cultuur zoeken we praktijkvoorbeelden

Ben jij een buurtsport- of cultuurcoach en betrokken bij urban sport en culturele activiteiten in jouw buurt? Vind jij het leuk om andere buurtsport- en cultuurcoaches kennis te laten maken met jouw ervaringen in urban sport en cultuur én ben je niet cameraschuw? Dan zoeken we jou!

Lees verder
75

Podcast 'Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen?'

Wil jij meer weten over hoe cofinanciering werkt en hoe je hier als buurtsport- of cultuurcoach binnen jouw werkgebied gebruik van kan maken? Beluister dan onze nieuwste podcast.

Lees verder

Sportimpuls – resultaten sport- en beweegstimulering in de buurt

De drijvende krachten achter de Sportimpulsprojecten zijn de mensen uit de praktijk. Van sporttrainers tot welzijnswerkers en van buurtsportcoaches tot pedagogisch medewerkers. Zij hebben jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging gekregen.

Lees verder
75

Communicatiemiddelen Sportakkoord voor clubs

Vanuit de samenwerking Sportbonden & Sportakkoord is er een aantal communicatiemiddelen ontwikkeld voor clubs. Hiermee willen we de clubs herinneren aan de meerwaarde van het lokale Sportakkoord met als doel dat ze zich aansluiten. Je bent als buurtsportcoach een belangrijke spil in de gemeente, het Sportakkoord en de clubs. Schroom niet en deel de communicatiemiddelen met de clubs, zodat zij weten wat het Sportakkoord is, hoe het Sportakkoord de club kan ondersteunen en hoe clubs kunnen aansluiten.

Lees verder

Jongeren en bewegen in corona-tijd

Wat is de impact van corona voor hen en waarom is sport en bewegen juist nu belangrijk?

Lees verder
75

Bewegen in en rondom de school

Sport en bewegen hebben binnen het onderwijs een belangrijke rol. Kenniscentrum Sport en Bewegen geeft je via een onderwijspagina en bouwstenen input hoe je jeugd kan motiveren en de schoolomgeving beweegvriendelijker kunt inrichten.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*