alt_text

Nieuwsbrief 20 december 2023

alt_text

Terugblik Kennisdag BRC en de verkiezing Buurtsportcoach van het jaar 2023

7 december jl. was het dan eindelijk zover en hebben we wederom een fantastische Kennisdag mogen neerzetten onder leiding van onze dagvoorzitter Gregory Sedoc. Wij hopen dat we je deze dag weer volop inspiratie hebben kunnen geven met ons ruime aanbod aan sessies, plenaire delen en niet te vergeten de intervisie. Tevens was er weer een verkiezing 'Buurtsportcoach van het jaar 2023'.

Lees verder
75

Magazine 'Buurtsportcoach, Gezond en actief leven'

Tijdens de Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties op 7 december jl. werd het nieuwste magazine 'Buurtsportcoach, Gezond en actief leven' gepresenteerd.

Lees verder

Pilot Gecombineerde Leefstijl Interventies en de Buurtsportcoach Plus

Vereniging Sport en Gemeenten mag in opdracht van het ministerie van VWS een pilot uitvoeren met een ‘Buurtsportcoach Plus’. Deze Buurtsportcoach Plus is een leefstijlcoach mét verstand van bewegen en is dichtbij, laagdrempelig en toegankelijk. De Buurtsportcoach Plus combineert leefstijlcoaching met het zelf aanbieden van sport en bewegen als onderdeel van de GLI en kan zo bijdragen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl en het ondersteunen van deelnemers in het bereiken van hun gezondheidsdoelen.

Lees verder
75

Handreiking Afbouw inzet BRC voor bewegingsonderwijs

Vanaf 1 januari 2027 mag de BRC-subsidie niet meer worden gebruikt om combinatiefunctionarissen bewegingsonderwijs op scholen te laten verzorgen. De inzet van functionarissen voor beweegaanbod op school, die vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties wordt bekostigd, is expliciet bedoeld voor extra aanbod boven op de onderwijstijd voor bewegingsonderwijs.

Lees verder

LAB – update: Profielen, Aanbod en kwaliteit en Specifieke SPUK-peiling

Het heeft even geduurd maar inmiddels kunnen we mededelen dat we met LAB (Landelijke Academie Buurtsportcoaches) door mogen tot en met 2026. Goed nieuws dus. In deze bijdrage: Kerndoelen LAB II, Update profielen, Update aanbod & kwaliteit en Specifieke SPUK-peiling

Lees verder
75

Campagne 4 V’s voor veiligheid

We werken aan een sport waarin iedereen zich veilig en plezierig voelt. De basiseisen sociale veiligheid helpen daarbij. Door als club de basiseisen in te voeren, voldoe je aan een stevig fundament voor sociale veiligheid. Om hier aandacht aan te geven start NOC*NSF met een campagne: De 4 V's voor veiligheid.

Lees verder

Week van de Motoriek: kijk de webinars terug

Honderden buurtsportcoaches woonden vorige maand de webinars van de Week van de Motoriek bij. Dit jaar stond de week in het teken van ‘stimuleer een leven lang sport en bewegen’. Kijk de webinars terug en ontdek hoe jij als professional in beleid of praktijk kan helpen om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag te laten zijn. Jij kan het verschil maken!

Lees verder
75

Lokale samenwerking met ondernemende sportaanbieders (POS)

Meer mensen meer laten bewegen. Hoe zetten we de juiste samenwerkingen op met de ondernemende sportaanbieders om juist dat voor elkaar te krijgen? Dat is de vraag waar Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) zich dagelijks mee bezig houdt.

Lees verder

Argumenten voor een Beweegvriendelijke Omgeving

Wil je meer aandacht voor de beweegvriendelijke omgeving binnen jouw gemeente, maar heb je moeite collega’s (uit andere domeinen) te overtuigen? Deze argumenten helpen je in het agenderen en meenemen van andere collega’s en stakeholders om aan de slag te gaan en de leefomgeving beweegvriendelijk in te richten.

Lees verder
75

Videoserie: deel 3 van 3 Armoede en sport: 'Het is ingewikkelder dan het lijkt'

Wat speelt er achter de voordeur van mensen in armoede? Voor beleidsadviseurs en uitvoerende professionals is dit steeds belangrijker om te weten. Hoe kijken arme gezinnen aan tegen sport en bewegen, waarom doen ze dit (niet) en wat is er voor nodig om ze hier wel de positieve effecten van te laten ervaren? Om hier (meer) inzicht in te krijgen lanceert Kenniscentrum Sport & Bewegen een driedelige videoreeks waarin ervaringsdeskundigen hun verhaal vertellen.

Lees verder

Cultuurparticipatie en Positieve Gezondheid

In dit onderzoek in samenwerking met het Institute for Positive Health (IPH) brengt LKCA niet alleen Nederlands beleid en de praktijk in beeld, maar gaan ze ook dieper in op de opbrengsten en werkzame elementen van actieve cultuurparticipatie. Het praktijkonderzoek biedt inzicht in de uitdagingen en kansen in de samenwerking in de eerstelijnszorg, waarvoor interviews met cultuur- en zorgprofessionals als deelnemers de leidraad vormen.

Lees verder
75

Tussentijdse resultaten Programma Cultuurparticipatie

De tussentijdse resultaten van de subsidieregeling Samen Cultuurmaken van het Programma Cultuurparticipatie zijn positief. Dat blijkt uit het onderzoek naar de gegevens die de gehonoreerde projecten invoeren in de projectenmonitor van de regeling.

Lees verder

Toolkit schoolpleinen

Wil je aan de slag met beweegstimulering op jouw schoolplein? Of denk je dat jouw schoolplein kinderen nog meer uit kan dagen om te bewegen? Breng dan met behulp van de Toolkit Schoolpleinen de huidige situatie van het beweeggedrag van kinderen op het schoolplein in kaart.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*