alt_text

Nieuwsbrief 30 juni 2023

alt_text

Update Brede Regeling Combinatiefuncties

Aankondiging Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties, Verkiezing buurtsportcoach van het jaar, BUURTSPORTCOACH. magazine en uitbreiding FAQ’s

Lees verder
75

Webinar mentale gezondheid: Wat kan een buurtsportcoach betekenen?

Er komt steeds meer aandacht voor mentale gezondheid in Nederland. En dat is nodig, want wist je dat 12 procent van de Nederlanders klachten ervaart? Er is bewijs dat sport en bewegen een belangrijke rol kan spelen in het bevorderen van de mentale gezondheid. Welke rol kun jij hier als buurtsportcoach in spelen?

Lees verder

LAB: Voorstellen Regionale Academie - Ludus Zuid

LAB | regionale academie in beeld | Ludus Zuid

Lees verder
75

Platform Bewegend leren

Uit onderzoek blijkt dat kinderen van 4-12 jaar zeven uur per dag zitten, waarvan een groot deel op school. Inzetten op meer bewegen is dus noodzakelijk. Bewegend leren draagt hieraan bij en zorgt voor een afwisseling tussen zitten en bewegen gedurende de schooldag.

Lees verder

Wat is er veranderd aan het werk van sportfunctionarissen?

Vijf vragen over vier jaar Brede Regeling Combinatiefuncties

Lees verder
75

Kennisevent Esports, Gaming & Gamification

HÉT KENNISEVENT VOOR DE SPORT- EN BEWEEGPROFESSIONAL

Lees verder

Video: effecten van sport en bewegen op mentale gezondheid

Bewegen is goed voor ons lichaam én ons hoofd: bewegen maakt je fitter, het verbetert je conditie en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Benieuwd hoe dat werkt?

Lees verder
75

Videoserie: Deel 1 van 3 - Armoede en sport: ‘Ik had er geen ruimte voor in m’n hoofd’

Steeds meer mensen leven in armoede. Dat maakt het voor professionals, zoals buurtsportcoaches, nog belangrijker te weten wat er achter de voordeur speelt.

Lees verder

Leeswijzer Cultuurcoaches

In deze leeswijzer vind je kennis en tips voor iedereen die betrokken is bij, of werkzaam is als, cultuurcoach. Hier vind je informatie over onder andere: de BRC, brede SPUK en ondersteuning van cultuurcoaches.

Lees verder
75

Handreiking: Stimuleren van meer en beter bewegen voor school en omgeving

Er liggen talloze kansen om, naast regulier bewegingsonderwijs, meer bewegen op en rondom school te implementeren. Dit vraagt de inzet van een brede en structurele samenwerking zowel binnen de school als buiten de school.

Lees verder

Beweegaanbod voor iedereen dankzij Buurtsportcoach

Veel zorgverleners zijn nog niet bekend met de mogelijkheid die de Buurtsportcoach biedt. Hier delen we het verhaal van Dorien Vrolijks, een Buurtsportcoach in de gemeente Heumen die vertelt hoe ze patiënten zoals meneer Houben (72), die door zijn MDL-arts Tanya Bisseling (Radboudumc) is verwezen via Beter Verwijs, begeleidt en helpt bij het vinden van passend beweegaanbod. Het platform biedt patiënten de mogelijkheid om na aanmelding door hun zorgverleners te kiezen voor onder andere de Buurtsportcoach.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*