alt_text

Nieuwsbrief 28 juni 2024

alt_text

Doe mee aan de Buurtsportcoach Plus pilot!

Vereniging Sport en Gemeenten mag in opdracht van het ministerie van VWS een pilot uitvoeren met een ‘Buurtsportcoach Plus’. Deze Buurtsportcoach Plus is een leefstijlcoach mét verstand van bewegen en is dichtbij, laagdrempelig en toegankelijk.

Lees verder
75

Terugblik landelijke stakeholderbijeenkomst LAB | aankondiging LAB-special

Op 12 juni jl. waren ruim 80 “LAB-stakeholders” bij Basecamp in Utrecht aanwezig om met elkaar terug te blikken op de afgelopen jaren maar vooral met elkaar te verkennen hoe we bij het einddoel van LAB bereiken.

Lees verder

Word Gamechanger: Doe mee aan de VSG-UNESCO Master Class tegen racisme en discriminatie door sport!

Ben jij een Young Professional werkzaam voor een gemeente, lokaal sportbedrijf, bedrijfs- of kennispartner van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG)? Dit is jouw unieke persoonlijke kans om jouw wereld van sport te transformeren en een kampioen voor inclusiviteit te worden!

Lees verder
75

Inspiratiesheet Armoede Update

Deze inspiratiesheet is bedoeld voor buurtsport- en cultuurcoaches die mensen die in armoede leven stimuleren door middel van sport, bewegen en culturele activiteiten. Van jong tot oud. Wat speelt er in hun situatie? Hoe bereik je ze en hoe sluit je met je aanbod goed aan bij hun leefwereld?

Lees verder

Save the date! Nieuwe serie regionale contactdagen najaar 2024

“Vol de uitvoering in, maar hoe dan?” Hoe kunnen sport en bewegen de doelen van GALA versterken? Vanaf 30 september organiseert VSG een nieuwe ronde regiobijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten willen we met gemeenten en partners in gesprek over de vraag ‘Hoe kunnen sport en bewegen de doelen van het Gezond en Actief Leven Akkoord en het Sportakkoord II versterken?’ Noteer de datum van de bijeenkomst in jouw regio alvast in je agenda!

Lees verder
75

Nomineer nu: Buurtsportcoach van het Jaar

De stimuleringsprijs Buurtsportcoach van het jaar is er weer! Ook dit najaar kunnen alle buurtsportcoaches kans maken op de titel: Buurtsportcoach van het jaar 2023-2024!

Lees verder

Kansen Programma School en Omgeving

Ben jij al op de hoogte van het programma School en Omgeving? Deze subsidieregeling moet voorkomen dat waar de kinderen wonen, wie de ouders zijn en op welke school ze zitten, bepaalt welke kansen ze krijgen. Middels deze financiering ligt er voor alle clubs, verenigingen of organisaties uit de buurt een mooie kans om een kwalitatief goed en passend aanbod te organiseren voor scholen. Door het aanbod af te stemmen op de mogelijkheden en behoeften van kinderen, wordt de kans op sportplezier vergroot!

Lees verder
75

Zo werk je (nog) beter samen in de wijk

Als buurtsportcoach ben je de ogen en oren in een wijk en weet je als geen ander wat de (maatschappelijke) waarde is van sporten en bewegen. Juist voor doelgroepen voor wie regelmatig bewegen niet vanzelfsprekend is. De nieuw ontwikkelde Wijktekening helpt je op weg het lokale sport- en beweegnetwerk in kaart te brengen.

Lees verder

Kennissynthese: Cultuurbeoefening op school en in de vrije tijd

Deze kennissynthese is een verzameling van tien jaar Nederlands onderzoek over cultuurbeoefening op school en in de vrije tijd. LKCA ontwikkelde de kennissynthese op verzoek van het ministerie van OCW, IPO en VNG en in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE; Wim Burggraaff) en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).

Lees verder
75

Update Handreiking voor het stimuleren van meer en beter bewegen voor school en omgeving

Zoek je als buurtsportsportcoach, beleidsmaker van gemeenten of als professional in het primair onderwijs naar kennis en inspiratie om lokaal sportbeleid te ontwikkelen, zodat kinderen in en rondom de basisschool meer gaan bewegen? Download dan deze handreiking met belangrijke bouwstenen, praktische voorbeelden en concrete acties om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder

Buurtsportcoaches verbinden met POS en MOS

Verbinden is een kerntaak van buurtsportcoaches. Omdat POS (platform ondernemende sportaanbieders) en MOS (maatschappelijke organisaties in de sport) steeds nadrukkelijker in beeld zijn bij de regelingen rondom sport en bewegen, kan worden verwacht dat buurtsportcoaches ook steeds meer de verbinding maken met ondernemende sportaanbieders (zoals een fitnesscentrum of zwembad) en/of organisaties in de sport die zich inzetten voor maatschappelijke thema’s. Het Mulier Instituut vroeg buurtsportcoaches naar hun ervaringen.

Lees verder
75

Doe mee! Week van Respect 2024

Tijdens de Week van Respect (11 t/m 17 november) gaan jaarlijks duizenden professionele opvoeders aan de slag met respect. Het doel van de landelijke campagne is jongeren inspireren en activeren om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt deze aanpak bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor- en elkaar respecteren zoals ze zijn.

Lees verder

Handreiking Sport- en Beweegloketten verschenen

In juni 2024 is de 'Handreiking sport- en beweegloketten, de weg naar betere clubondersteuning op lokaal niveau' verschenen.

Lees verder
75

8 oktober: Kennisevent Esports, Gaming & Gamification (EGG)

Op 8 oktober 2024 organiseren Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy de vierde editie van Kennisevent Esports, Gaming & Gamification (EGG). Op de plek waar EGG tot leven komt, namelijk de H20 Esports Campus in Purmerend, staat het Kennisevent dit jaar in het teken van het zetten van de volgende stap in de wereld van EGG. Hou jij je als buurtsportcoach bezig met esports, gaming en gamification of ben je benieuwd naar de kansen? Meld je dan snel aan!

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*