Doe mee! Week van Respect 2024

Tijdens de Week van Respect (11 t/m 17 november) gaan jaarlijks duizenden professionele opvoeders aan de slag met respect. Het doel van de landelijke campagne is jongeren inspireren en activeren om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt, of op de sportclub. Op langere termijn draagt deze aanpak bij aan een respectvolle samenleving met betrokken burgers die openstaan voor- en elkaar respecteren zoals ze zijn.

Als aanjager en inspirator ontwikkelt de Respect Foundation jaarlijks de RespectBox. De Box is beschikbaar voor scholen, sport, jongerenwerk en BSO’s. 

De SportBox is goed in te zetten voor buurtsportcoaches. Hierin vind je verschillende activiteiten, dialoogkaarten, een Respect Award, een Kletspot om mee naar huis te geven en posters. 

Is jouw gemeente aangesloten als partner? Dan faciliteren zij jouw box! Bekijk hier of jouw gemeente is aangesloten als RespectGemeente. Is jouw gemeente geen partner*, dan betaal je de kostprijs van 50 euro.

Bekijk de campagnepagina (weekvanrespect.nl) voor meer inspiratie en informatie!

*Is jouw gemeente nog geen RespectGemeente en wil je daar verandering in brengen zodat alle leerkrachten/docenten, sportcoaches en jongerenwerkers kosteloos mee kunnen doen met de Week van Respect? Neem dan contact op met week@respectfoundation.nl, dan nodigen we samen de gemeente uit

Afzender: Respect Foundation
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 28 juni 2024