alt_text

Nieuwsbrief 13 oktober 2022

alt_text

Nationale Kennisdag BRC en nominatie Buurtsportcoach van het jaar

Na een digitale variant eerder dit jaar organiseren we op maandag 7 november opnieuw een landelijke Kennisdag, ditmaal op locatie in Apeldoorn! We kijken ernaar uit iedereen weer in levende lijve te zien. Bekijk het programma en schrijf je in!

Lees verder
75

LAB: Voorstellen regionale academie

Interview Buurtsportcoach Academy Noord met Marije Plantinga, projectleider Sport Fryslân én Robert den Dunnen, programma manager Leven Lang Ontwikkelen Hanzehogeschool Sportstudies.

Lees verder

LAB: Update

In deze update van het programma LAB staan de ontwikkelingen vanuit de werkgroep aanbod centraal.

Lees verder
75

Week van de Motoriek 'Jong geleerd is oud gedaan'

Voor alle professionals die affiniteit hebben met sport en bewegen: De inschrijving voor de Week van de Motoriek is geopend! Van 7 tot en met 10 november geven we samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen invulling aan dit thema door middel van online kennissessies. Eén week lang aandacht voor meer én veelzijdig sporten en bewegen.

Lees verder

Voor hoeveel extra beweging zorgt de buurtsportcoach?

Het doel van bijna alle beweegprojecten en interventies is mensen in beweging krijgen. Voor het meten van succes is een grafiek van het aantal deelnemers achteraf meestal snel gemaakt. Maar de vraag hoeveel minuten de deelnemers uiteindelijk door de activiteit extra bewegen blijkt lastiger te beantwoorden. Zonde, want juist die informatie zegt iets over de impact van de buurtsportcoach en kan goed gebruikt worden voor bijsturing. Daarom is het Buurtsportcoach Kompas aangesloten bij het project Beter bewegen en beter meten in de openbare ruimte.

Lees verder
75

Doe jij mee met onderzoek naar het gebruik van mobiele apps en games onder buurtsportcoaches?

Binnen het project mVital @2040 doen we met een vragenlijst onderzoek naar de rol van mobiele apps en games in het beweegaanbod van buursportcoaches. De anonieme vragenlijst helpt inzichten te krijgen in het huidige gebruik van apps en games en de behoefte om apps en games wel of niet te gebruiken. Geen ervaring met mobiele apps en games? Geen interesse in het gebruik van mobiele apps en games? Ook dan ben jij van harte welkom om deel te nemen.

Lees verder

Buurtsportcoaches zetten zich in voor mentale gezondheid

De meeste buurtsportcoaches en hun werkgevers vinden dat buurtsportcoaches een rol moeten pakken om de mentale gezondheid van Nederlanders te verbeteren. Bijna drie kwart van de ondervraagde buurtsportcoaches geeft aan dit op dit moment te doen in hun werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.

Lees verder
75

Nodigt de wijk uit tot bewegen? Doe de BVO-scan

Een beweegvriendelijke omgeving (BVO) is een leefomgeving die mensen faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te bewegen, te spelen en te sporten.

Lees verder

Podcast: In gesprek over de effecten van sport en bewegen

Alle vormen van bewegen hebben een positief effect op onze gezondheid en werken volgens een stijgende lijn: meer beweging is dus altijd beter! Of dit nu vaker, langer, of intensiever is. De meeste gezondheidswinst is te behalen met de stap van niet bewegen naar een beetje bewegen.

Lees verder
75

Document ‘Plezier in zwemmen voor ieder kind’

Hoe zorg je ervoor dat iéder kind plezier heeft in zwemles? En dat de kinderen ook het gevoel krijgen iets te leren?

Lees verder

Meedoen Meerkamp

Om mensen in een kwetsbare positie vooruit te helpen is een goede match tussen vraag en aanbod nodig. Zo komen ze namelijk terecht bij een activiteit die goed bij ze past. Hiervoor is goede afstemming tussen organisaties cruciaal.

Lees verder
75

Nationale Diabetes Challenge geeft concrete invulling aan sport- en preventieakkoord

Staan preventie en de doelgroep ouderen of chronisch zieken ook in jullie beleidsplannen, het Sportakkoord of het Preventieakkoord? Dan is de Nationale Diabetes Challenge (NDC) een hele praktische én leuke manier om concrete invulling te geven aan deze plannen. Het 20-weekse wandelprogramma is laagdrempelig voor zowel deelnemers als professionals. De Bas van de Goor Foundation ondersteunt bij en adviseert over de werving, uitvoering en borging. Bij de wandelingen en ons jaarlijkse NDC festival staan plezier, trots en het krijgen van zelfvertrouwen bij het bewegen voorop.

Lees verder
alt_text






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*