alt_text

Nieuwsbrief 5 oktober 2021

alt_text
75

Inspiratiesheet Esports, gaming en gamification

Esports, gaming en gamification (EGG) zijn bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Hoe kun je als buurtsportcoach en cultuurcoach EGG gebruiken om mensen te laten sporten en bewegen en mee te laten doen?

Lees verder

Bijeenkomsten voor de buurtsport- en cultuurcoach

Pak de agenda er maar vast bij. Vereniging Sport en Gemeenten biedt jou dit najaar weer de mogelijkheid om geïnspireerd te raken door je collega’s en andere experts in het werkveld. Bij welke bijeenkomsten zien we jou?

Lees verder
75

Webinar urban sport en cultuur

Buitenspelen, informeel, ongeorganiseerd, vrijheid, talenten ontdekken, community. Zo maar wat termen die onlosmakelijk te maken hebben met urban sport en cultuur.

Lees verder

Infrastructuur programma LAB tijdens werksessie 9 september gelanceerd

In het programma LAB werken we aan een infrastructuur waarbinnen stakeholders met elkaar samenwerken om relevant bijscholingsaanbod te ontsluiten en waar nodig nieuw te ontwikkelen.

Lees verder
75

Nieuwe online leeromgeving www.beweegvriendelijkebuurt.nl

Sport en bewegen in de openbare ruimte en een beweegvriendelijke omgeving zijn thema’s die steeds meer aandacht krijgen, zowel beleidsmatig als maatschappelijk. Dit onderschrijft het onlangs verschenen ‘Brancherapport sport en bewegen in de openbare ruimte’, onder redactie van Prins, Hoekman en van der Poel (2021).

Lees verder

Een brede motorische ontwikkeling van belang voor ieder kind!

Een Brede Motorische Ontwikkeling (BMO) is goed voor kinderen; dat blijkt uit de literatuur. Vanaf de Week van de Motoriek (1-5 november) lanceren de KNVB, KNHB, Nevobo en KNGU in samenwerking met Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en de Hanzehogeschool Groningen diverse tools voor professionals en vrijwilligers.

Lees verder
75

Podcasts voor de buurtsport- en cultuurcoach

We hebben weer twee nieuwe podcasts voor je klaar staan! In het tweede deel van de podcast ‘Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen’ gaan we dieper in op hoe je cofinanciering in de praktijk vorm kunt geven. In de podcast ‘Zwemveiligheid’ gaan we in gesprek over zwemvaardigheid, zwemveiligheid en zwemplezier en de rol van de buurtsportcoach daarbij.

Lees verder

Stimuleringsregeling en beweegprogramma ‘Ik neem je mee’

Ben jij al op de hoogte van de programma’s vanuit het NOC*NSF waarmee jij als buurtsportcoach aan de slag kunt?

Lees verder
75

Geef een MDT-jongere een ervaring voor het leven!

De Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland voeren samen het project ‘Veilig in zee met MDT’ uit. Tijdens hun MDT - maatschappelijke diensttijd - zetten jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar zich, gemiddeld 80 uur, vrijwillig in en kunnen zo hun talenten ontdekken.

Lees verder

Update vanuit cultuur

Vanuit het LKCA een update over revitalisering van de amateurkunst, het LKCAtelier en 1SociaalDomein.nl.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*