Podcasts voor de buurtsport- en cultuurcoach

We hebben weer twee nieuwe podcasts voor je klaar staan! In het tweede deel van de podcast ‘Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen’ gaan we dieper in op hoe je cofinanciering in de praktijk vorm kunt geven. In de podcast ‘Zwemveiligheid’ gaan we in gesprek over zwemvaardigheid, zwemveiligheid en zwemplezier en de rol van de buurtsportcoach daarbij.

Podcast ‘Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen’

In deel 1 van de podcast werd geconcludeerd dat er in de praktijk al veel praktijkvoorbeelden moeten zijn op het gebied van cofinanciering. Daarop nam Wesley Kokken, combinatiefunctionaris in de gemeente Nissewaard, contact op om zijn ervaringen over dit onderwerp te delen. Het project High Five is vanuit de uitvoering ontstaan. Hierbij zijn de schotten in de organisatiestructuur tussen de verschillende domeinen en financieringsstromen weggenomen. In het tweede deel van de podcast ‘Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen’ vertelt Wesley hier meer over en gaat hij samen met Arno de Swart (WIJ Buurtsportcoaches) en Sander Palm (gemeente Barneveld, teamleider van Be Active & Creative) dieper in op het voorbeeld van het wijktheater.

Deel 1 en 2 van de podcast kun je hier beluisteren.

Zwemveiligheid

De zwemvaardigheid van kinderen is de laatste jaren afgenomen en het aantal kinderen dat jaarlijks verdrink daalt niet. In onze podcast ‘Zwemveiligheid’ gaat Arno de Swart (WIJ Buurtsportcoaches) in gesprek met Herman Rijsdijk, adviseur zwembaden bij Vereniging Sport en Gemeenten en directeur van Stichting de Witte Brug te Castricum, en Brigitte Muller, projectleider bij de Nationale Raad Zwemveiligheid, over het Nationaal Plan Zwemveiligheid. Hierin staat veilig opgroeien en meedoen in Nederland waterland centraal. De podcast gaat in op zwemvaardigheid, zwemveiligheid en zwemplezier en de rol van de buurtsportcoach. Annelies Visser, buurtsportcoach in zwembad Heerenduinen in Velsen, organiseert allerlei activiteiten in en rondom het zwembad, waarbij zwemvaardigheden en -veiligheid bij verschillende doelgroepen de basis is voor een leven lang zwemplezier.

Luister de podcast hier.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 5 oktober 2021