alt_text

Nieuwsbrief 20 december 2022

alt_text

Terugblik Nationale Kennisdag BRC, Buurtsportcoach magazine en BSC van het jaar

Op 7 november jl. vond de Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats in Apeldoorn. Hier werd het nieuwe Buurtsportcoach magazine gepresenteerd en werd de Buurtsportcoach van het jaar bekend gemaakt.

Lees verder
75

Podcasts

Onlangs zijn er weer twee podcasts opgenomen, over veelzijdig bewegen en Maatschappelijke Diensttijd in de sport. Welke rol kan de buurtsportcoach hierin spelen?

Lees verder

Factsheet Sport en cultuur: de kracht van samen

Hoe kun jij als buurtsportcoach de samenwerking opzoeken met je cultuurcollega? Of andersom? Deze vraag, en nog veel meer, staat centraal in de nieuwste factsheet ‘Sport en Cultuur: de kracht van samen’.

Lees verder
75

LAB: Voorstellen Regionale Academie

LAB | regionale academie in beeld | Buurtsportcoach Academie Oost

Lees verder

LAB: Promotiefilmpje en Scholing Seniorensport

In dit bericht word je op de hoogte gebracht van de laatste LAB-ontwikkelingen.

Lees verder
75

Webinar Passend sporten en bewegen voor en door mensen met een beperking

Als buurtsportcoach werk je meestal met verschillende doelgroepen. Je houdt je vaak bezig met mensen die niet of weinig sporten en bewegen, zoals mensen met een laag inkomen, praktische opleiding of een handicap. Zij gaan dit niet snel vanzelf doen.

Lees verder

Veel kennis over het werk van buurtsportcoaches

Door middel van vragenlijsten en interviews met buurtsportcoaches, werkgevers, gemeenten en andere betrokkenen heeft het Mulier instituut de afgelopen tijd weer veel informatie verzameld over (het werk van) buurtsportcoaches.

Lees verder
75

BRC Monitor 2022

In 2022 zijn er 6.267 buurtsport- en cultuurcoaches actief, samen goed voor 3.509 fte. Deze worden aangesteld vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC), waaraan 340 gemeenten (99% van alle gemeenten) deelnemen. Dat blijkt uit de Monitor Brede Regeling Combinatiefuncties 2022.

Lees verder

Koningsspelen 2023!

De 11e editie van de Koningsspelen vindt op donderdag 20 april en vrijdag 21 april 2023 plaats. En jij kunt als buurtsportcoach bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden gemeente, waar ook de Koningsspelen zich voor inzet. Maak lokaal de verbinding tussen gemeente, sportaanbieders en scholen!

Lees verder
75

Digimagazine Week van de Motoriek

Wij kijken terug op een geslaagde en inspirerende derde editie van de Week van de Motoriek. Webinar(s) gemist of nog een keer terugkijken? Dat kan!

Lees verder

Infographic: Hoe we jongeren in het vmbo kunnen stimuleren om meer te gaan sporten

Op het voortgezet onderwijs neemt de sportdeelname van jongeren steevast af. Voornamelijk in het vmbo. Uit onderzoek blijkt dat jongeren in het vmbo zon 15% minder sporten dan jongeren uit bijvoorbeeld het vwo. Jongeren op het vmbo maken ook meer gebruik van social media, in vergelijking met het vwo ruim 14%. Ook besteden ze meer tijd aan het spelen van games, 7% meer in vergelijking met jongeren op de havo en maar liefst 9% meer dan jongeren op het vwo. En dat terwijl duurzame sportdeelname de persoonlijke, sociale, cognitieve, financiële, fysieke en emotionele waarden stimuleert. Het is dus belangrijk dat ook deze groep genoeg beweegt. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder
75

Beweegadvies 0-4 jarigen

Aan de slag met bewegen bij 0-4 jarigen? Regelmatig bewegen en langdurig stilzitten beperken is belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van jonge kinderen. Wil je aan de slag met het stimuleren van bewegen bij jonge kinderen? Doe inspiratie op in de animatie, gebruik de tips uit de infographic en ontdek dat veel en gevarieerd bewegen leuk is én op veel manieren kan.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*