Koningsspelen 2023!

De 11e editie van de Koningsspelen vindt op donderdag 20 april en vrijdag 21 april 2023 plaats. En jij kunt als buurtsportcoach bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden gemeente, waar ook de Koningsspelen zich voor inzet. Maak lokaal de verbinding tussen gemeente, sportaanbieders en scholen!

Bezoek www.koningsspelen.nl/koningsmatch, het platform waar vraag en aanbod van scholen en sportaanbieders bij elkaar komt.

De Koningsspelen: gezond ontbijten en actief bewegen

Afgelopen jubileumeditie deden bijna 1,3 miljoen kinderen en 6.400 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Ook in de komende editie zetten we in op gezond ontbijten en actief bewegen.

Twee data in 2023

De Koningsspelen van 2023 vinden eenmalig op 2 data plaats, vanwege het Suikerfeest dat op 21 april 2023 valt. Sommige scholen draaien vanwege deze dag een aangepast programma. Omdat we alle scholen en alle kinderen de mogelijkheid willen geven mee te kunnen doen, bieden we in 2023 deze flexibiliteit in data. Scholen kiezen zelf de dag die het beste bij hen past.

Verbindingen door buurtsportcoach

De afgelopen jaren zijn vele initiatieven ontstaan tussen gemeenten, sportaanbieders en deelnemende basisscholen. Want steeds vaker helpen sportaanbieders bij de organisatie van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Ook jouw rol als buurtsportcoach is daarin een belangrijke schakel.

Wat kun je bijdragen als buurtsportcoach?

Je kunt enorm bijdragen door sportaanbieders te stimuleren zich aan te melden om scholen te helpen tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Door bijvoorbeeld een clinic te geven of de accommodatie ter beschikking te stellen. 

Help je mee zoveel mogelijk sportaanbieders te stimuleren zich aan te melden op www.koningsspelen.nl/koningsmatch?

Belangrijk is dat ze dat zo snel mogelijk doen! Want vanaf 11 januari is de inschrijving voor scholen geopend. Dan kunnen scholen zien welke sportaanbieders bij hen in de buurt kunnen ondersteunen. En zo een Koningsmatch maken. Een mooie kans voor sportaanbieders om veel nieuwe kinderen te bereiken en zo nieuwe enthousiastelingen voor hun sport te vinden!

Structureel samenwerken voor een gezonde, verbonden samenleving

Hoe mooi zou het zijn als we gezamenlijk een bijdrage kunnen leveren aan structurele samenwerkingen tussen scholen in het primair onderwijs enerzijds en sportaanbieders anderzijds?

Met als uiteindelijke doel kinderen gezonder te laten eten, meer te laten bewegen en zo bij te dragen aan een gezonde, sportieve jeugd in een verbonden samenleving.

Meer weten over de Koningsmatch?

Informatie en ook eventuele vragen en/of opmerkingen over de Koningsspelen mogen naar Merijn Buitenhek, Projectmedewerker Koningsspelen. Zij is te bereiken via merijn@koningsspelen.nl en/of 06 23468191.

Afzender: Koningsspelen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 21 december 2022