Urban sport en cultuur

Buitenspelen, informeel, ongeorganiseerd, vrijheid, talenten ontdekken, community. Zo maar wat termen die onlosmakelijk te maken hebben met urban sport en cultuur.

Maar hoe kun je als buurtsport- of cultuurcoach urban activiteiten inzetten om de maatschappij te versterken en mensen in beweging te krijgen zonder dat dit afbreuk doet aan het karakter dat urban sport en cultuur met zich meebrengt? En hoe overtuig je je opdrachtgever of gemeente om urban activiteiten te ondersteunen en te faciliteren?

In ons webinar ‘Urban sport en cultuur’ nemen Danijel Ribaric en Rajiv Bhagwanbali van UrbanCultureLab in Rotterdam en Sophie Pennock, buurtsportcoach in Helmond en verbonden aan het programma GoldenSports, ons mee in hun dagelijkse praktijk van urban activiteiten voor zowel jongeren als ouderen. Anne Bakker van Sportivate schetst een theoretisch kader omtrent spelontwikkeling en -evolutie. Maxi Sellering, auteur van het boek ‘Urban Sports’, omlijst het geheel met haar expertise en geeft middels haar terugkoppeling op de praktijkvoorbeelden handvaten om urban sport en cultuur bij jou in de gemeente tot ontwikkeling te laten komen.

Abonneer je op ons Youtube kanaal en bekijk hieronder de webinar.