Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen

Wil jij meer weten over hoe cofinanciering werkt en hoe je hier als buurtsport- of cultuurcoach binnen jouw werkgebied gebruik van kan maken? Beluister dan onze nieuwste podcasts.

In deel 1 gaat onze interviewer Arno de Swart, van WIJ Buurtsportcoaches, in gesprek met Sander Palm. Sander werkt bij de gemeente Barneveld en is teamleider van Be Active & Creative. Vanuit zijn rol wil hij meer bewustwording onder de buurtsport- en cultuurcoaches creëren over de waarde die zij brengen in het sociaal domein. Hier ligt een belangrijke basis waarmee verschillende partijen verbonden kunnen worden aan de inzet van de buurtsport- of cultuurcoach. Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen? Aan de hand van voorbeelden worden diverse kansen besproken.

Deel 2: De conclusie was dat er in de praktijk al veel van dit soort praktijkvoorbeelden moeten zijn. Daarop nam Wesley Kokken, combinatiefunctionaris in de gemeente Nissewaard, contact op om zijn ervaringen over dit onderwerp te delen. Het project High Five is vanuit de uitvoering ontstaan. Hierbij zijn de schotten in de organisatiestructuur tussen de verschillende domeinen en financieringsstromen weggenomen. In het tweede deel van deze podcast vertelt Wesley hier meer over en gaat hij dieper in op het voorbeeld van het wijktheater.