alt_text

Nieuwsbrief 17 december 2020

alt_text
75

Terugblik Nationale Kennisdag 2020

Op donderdag 10 december vond de jaarlijkse Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats. Dit jaar voor het eerst digitaal, vanwege de coronamaatrelgeen. Ondanks dat we niet fysiek bij elkaar konden zijn was de Kennisdag een groot succes met 200 deelnemers.

Lees verder

Inspiratie: factsheet aanbod voor ouderen

Sport, bewegen en cultuurparticipatie zijn altijd al belangrijk, maar in tijden van corona nog veel belangrijker geworden. Niet alleen bevordert het de (mentale) gezondheid, het gaat ook het gevoel van eenzaamheid tegen.

Lees verder
75

Magazine BUURTSPORTCOACH. Onderwijs is uit!

Met gepaste trots presenteert Vereniging Sport en Gemeenten het magazine ‘BUURTSPORTCOACH. Onderwijs’. Het is alweer de zesde editie van deze serie! De rode draad in dit magazine is de rol van de buurtsportcoach/cultuurcoach in relatie tot het onderwijs. Het biedt inzicht in wat er op lokaal gebied gebeurt om mensen in beweging te brengen. Zeker in deze periode is dat van groot belang gebleken.

Lees verder

Ruim 6.000 buurtsport- en cultuurcoaches werkzaam in Nederland

In totaal nemen 350 Nederlandse gemeenten (99%) deel aan de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC), van waaruit buurtsportcoaches en cultuurcoaches worden aangesteld. Op 1 september 2020 realiseerden zij in totaal 3.468 fte aan buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen en cultuurcoaches. Het gaat hierbij om 6.012 personen die vanuit de BRC werkzaam zijn.

Lees verder
75

Inclusief Sporten en Bewegen: een update

Diversiteit en inclusie in de sport is belangrijk. Om sport- en beweegaanbieders te motiveren met dit thema aan de slag te gaan kunnen zij gebruik maken van het stimuleringsbudget. Daarnaast is het beweegprogramma 'Ik neem je mee' van start gegaan. Een update van beide programma's lees je in dit artikel.

Lees verder

Terugblik op de online werkbijeenkomst Sportimpuls

Op dinsdag 10 november j.l. vond – in opdracht van ZonMw en in samenwerking met Rotterdam Sportsupport – de online werkbijeenkomst Sportimpuls plaats. Deze stond volledig in het teken van het werven van de doelgroep jeugd die in lage inkomensbuurten opgroeit en/of overgewicht heeft en de borging van specifieke (Sportimpuls) projecten.

Lees verder
75

Terugblik en ervaringen rol buurtsportcoaches in hostcity’s Nationale Sportweek 2020

In september 2020 vond de NOC*NSF Nationale Sportweek plaats. Dit jaar zorgde corona voor aanpassingen in het programma, maar ondanks deze maatregelen kon jong en oud aan vele activiteiten deelnemen. In dit artikel blikken de buurtsportcoaches uit Emmen, Eindhoven en Nieuwegein terug op hun Nationale Sportweek.

Lees verder

Digitaal magazine Week van de motoriek is uit

Tijdens de Week van de motoriek (5 t/m 9 oktober 2020) heb je deel kunnen nemen aan de inspirerende themaweek ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’ vol webinars. Lees alles nog eens rustig terug in het digitale magazine.

Lees verder
75

Nederland in lockdown

Op maandag 14 december heeft het kabinet opnieuw een verzwaring van de coronamaatregelen afgekondigd. Tot 19 januari 2021 zijn onder meer scholen, kinderopvang en binnensportfaciliteiten gesloten en gelden voor buitensport ook verscherpte maatregelen.

Lees verder

Podcast LKCA over regeling BRC

Ben jij een ambtenaar bij een gemeente? Luister dan naar de podcast van LKCA om weer scherp te krijgen hoe de regeling BRC in elkaar steekt.

Lees verder

De partners Brede Regeling Combinatiefuncties wensen je fijne feestdagen en een gezond 2021.

alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*