Terugblik Nationale Kennisdag 2020

Op donderdag 10 december vond de jaarlijkse Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats. Dit jaar voor het eerst digitaal, vanwege de coronamaatrelgeen. Ondanks dat we niet fysiek bij elkaar konden zijn was de Kennisdag een groot succes met 200 deelnemers.

De dag begon met een plenair gedeelte met Jaap de Graaf als dagvoorzitter. Hij heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend in de wereld van ‘preventie’, onder andere in de programma’s Gezonde Generatie van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen, Sportinnovator, De Rookvrije Generatie,  JOGG en Diabetes Fonds. Zijn roots liggen in de sport op lokaal niveau. In zijn aftrap van de Kennisdag gaf hij zijn visie op hoe preventie, de buurtsportcoach en de gemeente onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De hoofdspreker tijdens het plenaire gedeelte was René Sielhorst. Door zijn ervaring zowel in beleid als praktijk, nam hij ons in zijn presentatie in het plenaire deel mee in de uitdagingen die het werk als buurtsportcoach in deze tijd met zich meebrengt en wat we kunnen doen om samen tot werkbare oplossingen te komen. 

Deelsessies ochtend

In de ochtend stonden de eerste deelsessies op de planning. De drie genomineerde buurtsportcoaches voor de titel ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’ gingen ieder in een breakoutroom in gesprek met de deelnemers over hun ideeën en ervaringen over het organiseren van activiteiten in coronatijd.
Andere deelnemers kozen voor de sessie ‘Cultuur zet in beweging’, waar aan de hand van inspirerende voorbeelden van cultuurdeelname het patroon van psychosociale klachten en doorstroom naar zwaardere ondersteuning uitgesteld kan worden. De verbindende rol van de cultuurcoach werd toegelicht.

Verkiezing ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’

Rond het middaguur vond de uitreiking van de titel ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’ plaats. Na een spannende stemronde won Sharon de Witte de titel. Lees het volledige artikel hier.

Deelsessies middag

Ook in de middag vonden er weer deelsessies plaats met diverse onderwerpen, waarbij steeds gekozen kon worden uit een sessie met een beleidsmatige of een uitvoerende insteek.

De presentaties van alle sessies en de video van het plenaire deel zijn hier terug te vinden.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 19 december 2020