Sharon de Witte, Buurtsportcoach van het jaar 2020

Sharon de Witte heeft de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’ ontvangen. Zij verwierf 55% van de stemmen, uitgebracht door het publiek en collega buurtsportcoaches uit heel het land. Dit jaar was het thema van de prijs creativiteit en improvisatievermogen tijdens de periode van COVID-19.

Sharon is buurtsportcoach bij Sportservice Zwolle en is initiatiefnemer van de digitale SportService Challenge en Zwolle Beweegt, waarin ze senioren in Coronatijd met veel plezier liet bewegen. Daarnaast heeft ze voor de kinderen van groep 8 uit Zwolle ‘Expeditie groep 8’ opgezet en uitgevoerd, het was een groot succes!

Sharon werkt met veel plezier als buurtsportcoach in Zwolle en is op creatieve wijze omgegaan met de beperkende maatregelen rondom COIVD-19. Ze heeft onder andere het sportaanbod voor senioren op enthousiaste en creatieve wijze vorm gegeven, waardoor er een groep senioren nu binnen een passende omgeving kan bewegen. Hierbij heeft ze laten zien dat ze snel kan schakelen van fysiek naar online activiteiten. Ze heeft hierin met veel enthousiasme het voortouw genomen.

Daarnaast heeft Sharon voor de kinderen van groep 8 een ontzettend gave Expeditie opdracht bedacht en uitgevoerd. Samen met collega’s heeft ze 6 verschillende proeven samengesteld waarin de groep verschillende aspecten moest laten zien: samenwerken, kracht, snelheid, behendigheid, puzzelen en balanceren. Kinderen vonden het fantastisch, groepsleerkrachten vonden het geweldig, collega’s werden steeds enthousiaster en verenigingen waren blij voor de aanwezigheid bij hun vereniging. Al met al een win-win-win-win situatie in tijden van corona!

De Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2020 is tijdens de online landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties op 10 december uitgereikt door Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport. Sharon heeft een cheque ontvangen ter waarde van € 1.500,- die zij mag investeren in haar werk of persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft ze een sporttas van Nijha BV ontvangen en een ontwikkeltraject van SportWorks, om een jaar lang haarzelf te ontwikkelen op persoonlijk gebied.

De stimuleringsprijs is mede mogelijk gemaakt door Wij Buurtsportcoaches, Vereniging Sport en Gemeenten, Nijha BV en SportWorks.

Hier kun je de filmpjes en podcast terugvinden die we van de drie genomineerden, Sharon, Wilma en Sirjit hebben gemaakt.

Afzender: WIJ Buurtsportcoaches
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 10 december 2020