alt_text

Nieuwsbrief 7 juli 2022

alt_text
75

BRC Bijeenkomsten

Bijeenkomsten Lerende Netwerken najaar en Kennisdag 2022

Lees verder

Factsheet ‘Aan de slag met duurzaamheid’

Stijgende energiekosten, klimaatvraagstukken, toekomstbestendigheid, een vitale infrastructuur. Het zijn kreten waar sport- en cultuurorganisaties zich steeds vaker mee bezig houden en waarover buurtsport- en cultuurcoaches vragen krijgen. Nederland heeft namelijk grootse ambities als het aankomt op klimaat, energie en vitaliteit. Ook in de sportsector. In onze nieuwste factsheet nemen we je mee in de stappen die je zelf kunt zetten om verenigingen en cultuurorganisaties te helpen om duurzamer te worden. En je leest waar je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie kunt vinden.

Lees verder
75

Podcastserie ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’

Bewegen is belangrijk. Juist voor kinderen, want zij zijn volop in ontwikkeling. De laatste jaren blijkt dat kinderen steeds minder aan de beweegrichtlijnen voldoen en motorisch minder vaardig zijn. Hoe maken we meer bewegen en minder stilzitten het nieuwe normaal? En hoe kun je als buurtsportcoach hier een rol in spelen? Sterker nog: als buurtsportcoach ben jij een onmisbare schakel!

Lees verder

LAB | Landelijke Academie Buurtsportcoaches - update

Met het programma LAB zijn we ondertussen aardig op stoom. We delen graag de meest recente ontwikkelingen. Dit keer rondom het carrièrepad, ontwikkeld aanbod en de samenwerking in de regio’s.

Lees verder
75

Oproep: ben of ken jij een buurtsportcoach? Dan zoeken wij jou!

Beter Verwijs maakt het mogelijk dat zorgverleners uit alle ziekenhuizen patiënten makkelijk kunnen verwijzen naar de buurtsportcoach. Naar jou dus!

Lees verder

Vragenlijst De Buurtsportcoach en Voeding

Uit een eerdere bijeenkomst tussen het Voedingscentrum en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) kwam naar voren dat JGZ-professionals (jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen) geregeld samenwerken met buurtsportcoaches en dat buurtsportcoaches bij het organiseren van activiteiten ook weleens gezonde voeding aan bod laten komen. Daar willen wij graag een verdere verkenning naar doen en je daarnaast vragen of je behoefte hebt aan verdere praktische ondersteuning vanuit het Voedingscentrum. We hebben daarom een vragenlijst opgesteld.

Lees verder
75

Brochure Sportaanbod MMIB Sport & Zorg

Lokale samenwerking tussen sport en zorg via pilots

Lees verder

Rol en toegevoegde waarde van de Adviseur lokale sport binnen de lokale sportakkoorden

Clubondersteuning vanuit een goed geolied netwerk!

Lees verder
75

Breng beweeggedrag in kaart met de Beweegrichtlijnentest

Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. De beweegrichtlijnen adviseren voldoende beweging in de dag te brengen en veel stilzitten te beperken. Daar valt nog een wereld te winnen, lang niet alle Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen.

Lees verder

65-plussers: maatschappelijke ontwikkelingen en bewegen (factsheet)

Als gevolg van ouderdom en chronische aandoeningen hebben 65-plussers regelmatig te maken met bijvoorbeeld eenzaamheid en problemen in het dagelijks functioneren. Dat maakt lang zelfstandig thuis blijven wonen soms lastig.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*