Oproep: ben of ken jij een buurtsportcoach? Dan zoeken wij jou!

Beter Verwijs maakt het mogelijk dat zorgverleners uit alle ziekenhuizen patiënten makkelijk kunnen verwijzen naar de buurtsportcoach. Naar jou dus!

Beter Verwijs (een product van Beter Gezond, onderdeel van Radboudumc) maakt het mogelijk dat elke zorgverlener in Nederland zijn of haar patiënt eenvoudig kan doorverwijzen naar een leefstijlbegeleiding buiten het ziekenhuis. Naast agenderen van leefstijl in de spreekkamer is er nu dus ook een mogelijkheid om meteen te verwijzen. Zo kan een patiënt meteen geholpen worden met leefstijlverandering.

Landelijke dekking
Het platform heeft een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap, middelen en verbinding. Alle leefstijlbegeleidingen hebben een landelijke dekking en zijn (grotendeels) ingekocht door zorgverzekeraar of gemeente. Op deze manier maken we leefstijlverandering voor iedere patiënt toegankelijk. Eén van de aangeboden leefstijlbegeleidingen op het gebied van bewegen is de buurtsportcoach! En daarom zouden wij jou graag willen verbinden aan Beter Verwijs.

Contactpersoon in iedere gemeente
Om patiënten uit alle regio’s in Nederland te kunnen verwijzen, is het belangrijk dat we in ieder gemeente een buurtsportcoach als contactpersoon hebben om naar te kunnen verwijzen. Er is alleen één uitdaging…. we werken inmiddels al samen met 58 gemeenten, maar hebben nog niet van iedere gemeente een contactpersoon. Jouw aanmelding bij Beter Verwijs zorgt ervoor dat we in de toekomst nog veel meer mensen door heel Nederland kunnen helpen met (meer) bewegen. Laagdrempelig en zonder hoge kosten voor de patiënt!

Aanmelden of vragen?
Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen na een aanmelding bij Beter Verwijs? Of wil je je direct aanmelden? Dat kan via: https://www.beterverwijs.nl/buurtsportcoach-aanmelden/

Afzender: Radboudumc
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 8 juli 2022