alt_text

Nieuwsbrief 2 maart 2020

alt_text

Rijksgeld combinatiefuncties meerjarig verleend

In de decembercirculaire 2019 Gemeentefonds zijn voor de 350 deelnemende gemeenten de bedragen 2020 tot en met 2022 in het kader van de decentralisatie-uitkering/DU Brede Regeling Combinatiefuncties/BRC opgenomen. Door toedoen van de Algemene Rekenkamer en een overvraagd budget kunnen gemeenten vanaf het lopende jaar de DU niet meer tussentijds aanpassen.

Lees verder
75

Webinar 9 april: thema ouderen

In verband met de laatste ontwikkelingen met het coronavirus zijn de opnames voor het webinar uitgesteld.

Lees verder

Regionale bijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties 2020

Ook in het voorjaar van 2020 organiseert VSG weer regionale bijeenkomsten voor iedereen die betrokken is bij de Brede Regeling Combinatiefuncties. Van maart tot en met juni kun je deelnemen aan één van de bijeenkomsten bij jou in de regio.

Lees verder
75

Terugblik Kennisdag BRC

Op 12 december 2019 vond de succesvolle Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats. Er vonden veel inspirerende sessies plaats en ook werd de nieuwste editie van BUURTSPORTCOACH gepresenteerd.

Lees verder

Lekker sporten met een beperking

De achtjarige Dean is bijna blind. Zijn lievelingssport is judo en hij steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil bereiken in deze sport; paralympisch kampioen worden. Hoewel hij visueel beperkt is, oefent hij zijn heup- of schouderworpen gewoon met kinderen die wel kunnen zien. Geen probleem volgens Dean. Zijn tip voor andere kinderen met een beperking: iedereen kan op deze sport.

Lees verder
75

'Ik neem je mee' laat nóg meer mensen van sporten en bewegen genieten

Genieten van sporten en bewegen, dat is voor iedereen mogelijk. Met 'Ik neem je mee' willen we het voor die mensen, die een steuntje in de rug daarbij nodig hebben, gemakkelijker maken om dat ook te beleven. Door de steun van een sportieve ambassadeur.

Lees verder

Samen cultuurmaken verbreden

Ben je actief in het culturele en/of sociale domein en draag jij bij aan cultuurdeelname zo toegankelijk mogelijk te maken voor bepaalde doelgroepen? Dan is de aanloopregeling Samen cultuurmaken verbreden wellicht geschikt hiervoor. Deze is bedoeld om te investeren in bestaande en nieuwe projecten op het gebied van inclusieve cultuurparticipatie. 

Lees verder
75

Gorinchem Sportgemeente 2019

De gemeente Gorinchem is uitgeroepen tot sportgemeente van het jaar 2019. Maar wat is hun geheim? Zoals ze zelf zeggen: ‘Gorinchem Beweegt’ heeft zijn succes te danken aan ‘De kracht van samen’.

Lees verder

Neem deel aan het panel BSC van Mulier Instituut

Mulier Instituut voert jaarlijks onderzoek uit naar de verantwoording van de gelden die aan gemeenten verstrekt worden voor de Brede Regeling Combinatiefuncties. Daarnaast doet zij verdiepend onderzoek met behulp van panels. Mulier Instituut is op zoek naar buurtsport- en cultuurcoaches die hieraan deel willen nemen.

Lees verder
75

Buurtsportcoaches, denk mee en laat je stem gelden!

Dagelijks maak je als buurtsportcoach impact. Dit doe je niet alleen, dit doe je samen met ruim 5800 collega's in het land. Door je aan te sluiten bij het netwerk van Wij Buurtsportcoaches brengen wij alle impact bij elkaar. Samen weten en kunnen we tenslotte meer. Wij Buurtsportcoaches wil zowel op landelijk als regionaal niveau buurtsportcoaches samen brengen om kennis en expertise te delen.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*