'Ik neem je mee' laat nóg meer mensen van sporten en bewegen genieten

Genieten van sporten en bewegen, dat is voor iedereen mogelijk. Met 'Ik neem je mee' willen we het voor die mensen, die een steuntje in de rug daarbij nodig hebben, gemakkelijker maken om dat ook te beleven. Door de steun van een sportieve ambassadeur.

Niet voor iedereen is sporten en bewegen even vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden drempels om te beginnen met sporten. Dat kan zijn omdat deze mensen gezondheidsproblemen ervaren, dat ze bijvoorbeeld een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, maar het kan ook om andere redenen zijn, bijvoorbeeld omdat ze weinig geld hebben, zich niet thuis voelen in de sport, vluchteling zijn of eenzaam zijn. Die drempels probeert 'Ik neem je mee' weg te nemen door zo iemand te koppelen aan een sportieve ambassadeur, die af en toe helpt en motiveert.

Sportieve ambassadeurs

De sportieve ambassadeur is een sporter, die weet hoe het is om plezier aan sporten te beleven en iemand anders graag helpt om dat ook te ervaren. En die, als jij even een extra duwtje nodig hebt, je daarbij helpt. Onder de sportieve ambassadeurs zitten allerlei verschillende mensen, van topsporters die naar de Olympische Spelen of Paralympische Spelen in Tokyo gaan dit jaar tot studenten van sportopleidingen. Allemaal willen ze hun 'maatje' meenemen in de grote groep Nederlanders, die al van sporten en bewegen geniet. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt een passende ambassadeur gezocht.

Ondersteuning

Omdat de ambassadeurs verschillende achtergronden hebben, is ook de aard van de ondersteuning bij iedereen anders. Is de ambassadeur een TeamNL-er, dan zal er tot aan de Spelen waarschijnlijk vooral telefonisch contact zijn en vinden ontmoetingen later dit jaar plaats.

Aanmelden van ambassadeurs en deelnemers

Ken je mensen in je netwerk, waarvan je denkt: dát zou een goede ambassadeur zijn, of ben je zelf zo iemand? Meld je dan aan! Dat is heel simpel: mail naar ikneemjemee@nocnsf.nl en vertel wie je bent en wat je zou willen doen. Dan gaan wij op zoek naar de juiste match voor jou!

En ken je mensen, waarvan je weet dat ze zo'n steuntje in de rug heel goed zouden kunnen gebruiken: vertel hen over 'Ik neem je mee'. Aanmelden is voor hen net zo eenvoudig als hierboven beschreven voor de ambassadeurs. Wij hopen dat jullie ons helpen deze mensen te vinden!

Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via datzelfde emailadres.

Het beweegprogramma ‘Ik neem je mee’ is een initiatief van NOC*NSF en de partners uit de Alliantie ‘Sporten en Bewegen voor Iedereen’.

Afzender: NOC*NSF
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 2 maart 2020