alt_text

Nieuwsbrief 14 december 2021

alt_text

Dit was 2021

Wat een jaar hebben we achter de rug. Dachten we dat we na de zomer van de coronamaatregelen waren verlost, maar niets bleek minder waar. Toch was 2021 een succesvol jaar. We hebben veel voor jullie kunnen organiseren en publiceren. Hierbij een overzicht.

Lees verder
75

Update bijeenkomsten BRC

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben wij moeten besluiten de laatste regionale bijeenkomsten BRC in november en de Kennisdag BRC van 9 december te verplaatsen.

Lees verder

Onze nieuwste factsheet ‘Wat is de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen?’

Buurtsportcoaches en cultuurcoaches zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Zij vervullen een belangrijke rol als het gaat om mensen in beweging te krijgen en te houden.

Lees verder
75

Magazine BUURTSPORTCOACH. Preventie is uit

Met gepaste trots presenteert Vereniging Sport en Gemeenten het magazine ‘BUURTSPORTCOACH. Preventie’. De rode draad in dit magazine is de rol van de buurtsportcoach en cultuurcoach in relatie tot preventie. Het biedt inzicht in hoe op lokaal vlak sport en preventie elkaar kunnen versterken om een gezonde leefstijl te bevorderen. Niet onbelangrijk in een tijd waar thuiswerken en beperkte toegang tot sportfaciliteiten leidt tot bewegingsarmoede bij veel mensen.

Lees verder

Aantal buurtsportcoaches en cultuurcoaches groeit tot ruim 6.100

In 2021 nemen 348 gemeenten (99%) deel aan de Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC), van waaruit buurtsportcoaches en cultuurcoaches worden aangesteld. Er zijn inmiddels 6.169 coaches, goed voor 3.532 fte. Dat blijkt uit de Monitor Brede Regeling Combinatiefuncties 2021.

Lees verder
75

Programma LAB – werkgroep aanbod

Scholing helpt buurtsportcoaches vooruit in hun werk, is inspirerend, draagt bij aan ontwikkeling en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. In het programma LAB houdt de werkgroep aanbod zich bezig met het ontsluiten van relevant bestaand aanbod en het opstellen van kaders voor te ontwikkelen nieuw aanbod.

Lees verder

Uitkomsten diverse onderzoeken BRC

De huidige Brede Regeling Combinatiefuncties loopt tot en met 2022. Deze onderzoeken gaan in op de impact van de regeling en geven input voor het te vormen beleid na 2022.

Lees verder
75

Update BMO

In het laatste kwartaal van 2021 vond de jaarlijkse Week van de Motoriek plaats en lanceerde Kenniscentrum Sport & Bewegen de Inspiratiegids BMO. Als buurtsportcoach ben jij dagelijks bezig om mensen in beweging te krijgen en te houden. Jong geleerd is oud gedaan. Met dit overzicht aan webinars en de Inspiratiegids BMO met bijbehorende tools bieden we je een berg aan inspiratie.

Lees verder

Zet in 2022 de stap naar een gezonde sportomgeving

Maar hoe kan een vereniging hier nou concreet en actief mee aan de slag?

Lees verder
75

MDT Sport: Een mooie kans voor jongeren én verenigingen

Met de Maatschappelijke Dienst Tijd Sport kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar het verenigingsleven leren kennen en zichzelf ontwikkelen tot bijvoorbeeld bestuurslid, jeugdcoördinator of coach. MDT Sport is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met de sportbonden KNVB (voetbal), KNKV (korfbal), Nevobo (volleybal) en de KNLTB (tennis).

Lees verder

De Verenigingsmonitor (cultuur)

De driejaarlijkse VerenigingsMonitor onderzoekt de belangrijkste trends en thema’s binnen verenigingen voor kunstbeoefening.

Lees verder
alt_text


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*