Update BMO

In het laatste kwartaal van 2021 vond de jaarlijkse Week van de Motoriek plaats en lanceerde Kenniscentrum Sport & Bewegen de Inspiratiegids BMO. Als buurtsportcoach ben jij dagelijks bezig om mensen in beweging te krijgen en te houden. Jong geleerd is oud gedaan. Met dit overzicht aan webinars en de Inspiratiegids BMO met bijbehorende tools bieden we je een berg aan inspiratie.

Week van de Motoriek

Tijdens de Week van de Motoriek, die plaatsvond van 1 tot en met 5 november 2021, werd door het Kenniscentrum Sport & Bewegen in samenwerking met heel veel partners, waaronder VSG, NOC*NSF en WIJ Buurtsportcoaches een groot aantal webinars georganiseerd met actuele inzichten, kennis en ervaring uit de wetenschap, beleid en praktijk. Met als doel om de jeugd door vaardiger te laten bewegen, óók meer te laten bewegen. Herbeleef de Week van de Motoriek en laat je inspireren tijdens deze enthousiaste sessies.

Inspiratiegids BMO

Kinderen die een brede motorische ontwikkeling (BMO) hebben, blijven ook later actiever sporten en bewegen. Hier liggen kansen voor sportverenigingen. Met de Inspiratiegids BMO wil Kenniscentrum Sport & Bewegen professionals een helpende hand bieden door hen te voorzien in kennis, praktijkvoorbeelden en stappenplannen. Deze Inspiratiegids is samen met vier sportbonden (KNHB, KNVB, KNGU en Nevobo) en NOC*NSF ontwikkeld.
Lees alles over de Inspiratiegids en bijbehorende tools hier.

 

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 15 december 2021