Magazine BUURTSPORTCOACH. Preventie is uit

Met gepaste trots presenteert Vereniging Sport en Gemeenten het magazine ‘BUURTSPORTCOACH. Preventie’. De rode draad in dit magazine is de rol van de buurtsportcoach en cultuurcoach in relatie tot preventie. Het biedt inzicht in hoe op lokaal vlak sport en preventie elkaar kunnen versterken om een gezonde leefstijl te bevorderen. Niet onbelangrijk in een tijd waar thuiswerken en beperkte toegang tot sportfaciliteiten leidt tot bewegingsarmoede bij veel mensen.

De buurtsportcoaches en cultuurcoaches zijn onmisbaar in onze ambities (Nationaal Sportakkoord/Preventieakkoord) om in 2040 75 procent van de Nederlanders te laten voldoen aan de beweegrichtlijn. In 99 procent van de gemeenten zijn nu ruim 6.100 coaches actief om mensen in beweging te brengen. Zeker ook onder de doelgroepen die het niet zo gemakkelijk lukt om zelfstandig actief te zijn en te blijven, zoals mensen in een achterstandssituatie, mensen met een beperking of ouderen.

We zien bovendien dat er steeds vaker samenwerking wordt gezocht met andere partijen en organisaties om mensen in beweging te krijgen, te houden en een gezonde leefstijl te bevorderen. De lokale sport- en preventieakkoorden helpen daarbij. In dit magazine vind je een verzameling van mooie voorbeelden van wederzijdse versterking van sport, bewegen en preventie. Raak geïnspireerd door de voorbeelden en deel ze met elkaar!

Het magazine is interessant voor alle partijen die zich ambtelijk, bestuurlijk of uitvoerend bezighouden met de Brede Regeling Combinatiefuncties. 

Bekijk de digitale versie van het magazine BUURTSPORTCOACH. Preventie hier.

Wil je een exemplaar per post ontvangen? Laat het weten via info@sportindebuurt.nl.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 7 december 2021