Lekker sporten met een beperking

De achtjarige Dean is bijna blind. Zijn lievelingssport is judo en hij steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil bereiken in deze sport; paralympisch kampioen worden. Hoewel hij visueel beperkt is, oefent hij zijn heup- of schouderworpen gewoon met kinderen die wel kunnen zien. Geen probleem volgens Dean. Zijn tip voor andere kinderen met een beperking: iedereen kan op deze sport.

Lees het inspirerende verhaal van Dean, met feiten, cijfers en tips om mensen met een visuele beperking te begeleiden en bekijk het filmpje op Allesoversport.nl.

De 28-jarige Björn Schouten heeft een licht verstandelijke beperking en doet al twintig jaar zonder probleem aan atletiek. Hij is intensief bezig met allerlei disciplines zoals kogelstoten, speerwerpen en sprinten. Björn roept iedereen met een verstandelijk beperking op ‘gewoon naar een club te gaan en mee te doen’. Sporten kan je zelfs van je medicijnen afhelpen.

Op Allesoversport.nl lees je meer over het sport- en beweeggedrag van mensen met een verstandelijke beperking, welke drempels ze ervaren en hoe je ze kunt helpen. Ook is een inspirerend filmpje over Björn te zien.

Afzender: Kenniscentrum Sport en Bewegen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 2 maart 2020