Webinar Passend sporten en bewegen voor en door mensen met een beperking

Als buurtsportcoach werk je meestal met verschillende doelgroepen. Je houdt je vaak bezig met mensen die niet of weinig sporten en bewegen, zoals mensen met een laag inkomen, praktische opleiding of een handicap. Zij gaan dit niet snel vanzelf doen.

Dit webinar is bedoeld voor buurtsportcoaches die met verschillende doelgroepen werken en gaat specifiek over mensen met een beperking begeleiden naar sport en bewegen en het matchen van de vraag met het (passende) aanbod. 

In een korte inleiding bespreekt Arjo Wijnhorst (Founding father Uniek Sporten/ Fonds Gehandicaptensport) verschillende soorten beperkingen, de sportdeelname door mensen met een beperking (o.a. inzichtelijk naar leeftijd) en de top 3 beoefende sporten (heb jij een idee welke dat zijn?).

Na de inleiding gaat onze host Juul van Rijn in gesprek met Cees Siebelink (deelnemer beweeggroep en ervaringsdeskundige), Mirjam Hagenaar (buurtsportcoach passend sporten Beweegloket in Leusden bij Lariks Welzijn en Zorg), Luc van Eerd (coördinator sportloket regio Meierij/ Consulent Sport en Bewegen Uniek Sporten Den Bosch) en Arjo Wijnhorst.

Tijdens het gesprek delen de gasten hun praktische tips over het wegnemen van drempels zoals bijvoorbeeld de onbekendheid met sport, angst voor teleurstellingen en pijn, weerstand en het ontbreken van een maatje om mee te gaan. Zogenaamde ‘’warme toe- en begeleiding” naar de sport is belangrijk!

Bekijk het webinar hier

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 21 december 2022