Infographic: Hoe we jongeren in het vmbo kunnen stimuleren om meer te gaan sporten

Op het voortgezet onderwijs neemt de sportdeelname van jongeren steevast af. Voornamelijk in het vmbo. Uit onderzoek blijkt dat jongeren in het vmbo zon 15% minder sporten dan jongeren uit bijvoorbeeld het vwo. Jongeren op het vmbo maken ook meer gebruik van social media, in vergelijking met het vwo ruim 14%. Ook besteden ze meer tijd aan het spelen van games, 7% meer in vergelijking met jongeren op de havo en maar liefst 9% meer dan jongeren op het vwo. En dat terwijl duurzame sportdeelname de persoonlijke, sociale, cognitieve, financiële, fysieke en emotionele waarden stimuleert. Het is dus belangrijk dat ook deze groep genoeg beweegt. Maar hoe pak je dat aan?

Tip: Betrek de doelgroep vanaf de start bij de gewenste activiteiten en toekomstig onderzoek. Deze aanpak bevordert de toepassing van bestaande en nieuwe kennis via onderzoek en innovatie én maakt de grootste impact.

Met de infographic krijg je meer inzicht in de cijfers rondom sport- en beweegparticipatie onder jongeren in het vmbo. Door aan te sluiten bij de (be)leefwereld van jongeren vergroot je de kans op het vinden, bereiken en betrekken van deze doelgroep.

Bekijk de infographic hier: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/wp-content/uploads/2022/11/Infographic-VMBO-jongeren-stimuleren-bewegen.pdf

Afzender: Kenniscentrum Sport en Bewegen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 21 december 2022