Terugblik Nationale Kennisdag BRC, Buurtsportcoach magazine en BSC van het jaar

Op 7 november jl. vond de Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats in Apeldoorn. Hier werd het nieuwe Buurtsportcoach magazine gepresenteerd en werd de Buurtsportcoach van het jaar bekend gemaakt.

Wat was het fijn om iedereen weer in levende lijve te zien!

Deze dag hebben we je hopelijk weer geïnspireerd met een ruim aanbod van themasessies en plenaire delen. Op deze pagina vind je het overzicht van het programma en de beschikbare presentaties terug.

Het nieuwe Buurtsportcoachmagazine werd gepresenteerd en kun je via de volgende link downloaden: https://sportindebuurt.nl/documentatie/magazines/

En uiteraard mochten we de Buurtsportcoach van het jaar bekendmaken. 

Mirjam Hagenaar heeft de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2022 ontvangen. Mirjam is buurtsportcoach bij Lariks Welzijn en Zorg en zorgt dat er wekelijks veel inwoners in beweging komen. Mirjam is enthousiast, leergierig en het ‘cement tussen alle domeinen’. 

Zij straalt enorm veel plezier uit in haar werk zoals deelnemers uit haar beweeggroepen aangeven. De groepen blijven groeien en er is steeds meer vraag naar beweging. Mirjam wil graag bijdragen aan passend sportaanbod voor iedereen!

Een paar korte punten waar Mirjam als buurtsportcoach zichzelf inzet voor inclusief sporten:

  • Mirjam heeft in Leusden het beweegloket opgezet.

Bij het beweegloket komen alle (hulp) vragen binnen van mensen die een drempel voelen om te gaan sporten/bewegen.

  • Een vervolg van het beweegloket is o.a. een tennisgroep opgezet.
  • Het werk wat Mirjam doet is maatwerk. Geen vraag is te gek. Een voorbeeld: een wandelengroep met ouderen met een beperking.

De Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2022 is uitgereikt door Irene Eijs, bestuurder bij NOC NSF. Mirjam heeft een cheque ontvangen ter waarde van € 1.500,- die zij mag investeren in haar werk of persoonlijke ontwikkeling.

Wij Buurtsportcoaches

De filmpjes van de drie genomineerden laten maar weer eens zien dat de buurtsportcoaches zeer uiteenlopend werk doen, voor veel verschillende doelgroepen, met een scala aan samenwerkingspartners en lokaal veel impact maken voor de doelgroepen en partners. Het landelijk netwerk Wij Buurtsportcoaches is trots op de hoeveelheid en diversiteit aan aanmeldingen. In Nederland zijn vele buurtsportcoaches dagelijks actief om inwoners te activeren en te stimuleren tot sport en bewegen. Wij Buurtsportcoaches is het landelijke netwerk voor en door buurtsportcoaches. Wij staan voor kwaliteit en professionaliteit. Dat doen we door:

  • Ervoor te zorgen dat buurtsportcoaches van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren door (digitale) ontmoetingen te faciliteren;
  • Volwaardige gesprekspartner te zijn voor het ministerie van VWS, opleiders en andere stakeholders waarbij we de belangen van de beroepsgroep vertegenwoordigen.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten en Wij Buurtsportcoaches
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 21 december 2022