Inspiratiesheet Esports, gaming en gamification

Esports, gaming en gamification (EGG) zijn bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Hoe kun je als buurtsportcoach en cultuurcoach EGG gebruiken om mensen te laten sporten en bewegen en mee te laten doen?

In onze nieuwste inspiratiesheet nemen we je mee en geven we je inzicht hoe je EGG als middel in kunt zetten om jouw doelen te bereiken. We geven je 5 redenen waarom EGG een interessant thema is voor buurtsport- en cultuurcoaches. We laten zien welke praktijkvoorbeelden er al zijn in het bewegingsonderwijs, de buitenruimte, bij sportaanbieders en een aantal praktijkvoorbeelden bij specifieke doelgroepen. We eindigen met 10 tips zodat je ook zelf jouw eerste stappen kunt zetten in de EGG-wereld.

De inspiratiesheet is tot stand gekomen in samenwerking met Kenniscentrum Sport en Bewegen met medewerking van House of Esports, Sport Fryslân en Werkgever Sportclubs Den Haag.

Meer weten over EGG? Meld je dan aan voor het Kennisevent EGG op 12 oktober. Dit event is zowel fysiek op Papendal (Arnhem) bij te wonen als digitaal.

 

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 5 oktober 2021