Een brede motorische ontwikkeling van belang voor ieder kind!

Een Brede Motorische Ontwikkeling (BMO) is goed voor kinderen; dat blijkt uit de literatuur. Vanaf de Week van de Motoriek (1-5 november) lanceren de KNVB, KNHB, Nevobo en KNGU in samenwerking met Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en de Hanzehogeschool Groningen diverse tools voor professionals en vrijwilligers.

Belang van een brede motorische ontwikkeling

De motorische vaardigheden van kinderen nemen de laatste decennia af. Dit baart zorgen omdat een goede motorische ontwikkeling bijdraagt aan gezondheid, sportdeelname en persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat kinderen voldoende maar ook gevarieerd bewegen, trainen en spelen om zo de basisvaardigheden effectief aan te leren, zoals balans, rennen, springen, gooien, vangen, slaan en schoppen van een bal. Dit noemen we ook wel Brede Motorische Ontwikkeling (BMO).

Tools

Om het nut en de noodzaak van een Brede Motorische Ontwikkeling bij zoveel mogelijk professionals en vrijwilligers bekend te maken zijn er tools ontwikkeld die vanaf begin november beschikbaar zijn: opleidingsmodules, voorbeeld oefenstof, BMO-scan, handleiding starten met het Nijntje Beweegdiploma en een informatiegids over hoe je BMO lokaal bij verenigingen kunt toepassen.

Wil je meer weten over de voordelen van een Brede Motorische Ontwikkeling? Bekijk dan de samenvatting en infographic. Verspreid de boodschap zo breed mogelijk!

Afzender: Kenniscentrum Sport en Bewegen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 9 september 2021