Buurtsportcoaches die worden ingezet voor mensen met een beperking hebben per week gemiddeld 8,4 uur beschikbaar voor de doelgroep. Dit is gemiddeld 32 procent van hun volledige aanstelling. Bijna alle buurtsportcoaches voor mensen met een beperking worden ook voor andere doelgroepen ingezet (94%).
Om (inclusief) sporten en bewegen voor mensen met een beperking te realiseren, verbinden de buurtsportcoaches partijen en leggen zij samenwerkingsverbanden in de gemeente, organiseren en plannen zij het aanbod, vergroten zij de bekendheid van het aanbod en ondersteunen zij sportaanbieders.
Dat blijkt uit een peiling van het buurtsport- en cultuurcoachespanel uit april 2020 in het kader van een verdiepende monitor naar inclusief sporten en bewegen van het Mulier Instituut. Met subsidie van het ministerie van VWS voert het Mulier Instituut deze monitor uit. De vragenlijst is ingevuld door 213 buurtsport- en/of cultuurcoaches, waarvan 104 buurtsportcoaches hebben aangegeven te worden ingezet voor mensen met een beperking.
Andere belangrijke bevindingen uit deze peiling zijn:
Klik hier voor de factsheet ‘Sporten en bewegen voor mensen met een beperking: de inzet van de buurtsportcoach’.
Neem voor meer informatie contact op met Kirsten Gutter van Mulier Instituut.
Afzender: Mulier Instituut
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 3 november 2020