In vrijwel alle Nederlandse gemeenten (344) zijn lokale sportakkoorden gesloten. In die gemeenten werken lokale allianties, bestaande uit sportorganisaties, maar ook organisaties uit sectoren als welzijn, zorg, onderwijs en jeugd, samen aan de ambities die zij met elkaar hebben geformuleerd op het gebied van sport en bewegen.
Daarmee is een belangrijke stap gezet naar meer integraal lokaal sport- en beweegbeleid. Bovendien is nooit eerder zo nauw samengewerkt tussen het nationale en lokale beleid en sportorganisaties als nu in het kader van het Nationaal Sportakkoord.
Dit blijkt uit de vierde rapportage van de Monitor Nationaal Sportakkoord, waarin het Mulier Instituut de voortgang van het sportakkoord in beeld brengt. In deze rapportage staan de totstandkoming van en een vooruitblik op de uitvoering van de lokale sportakkoorden centraal. Daarnaast wordt ingegaan op de ondersteuning hiervan door het nationale en lokale sportbeleid en door sportorganisaties.
Andere bevindingen van de Monitor Nationaal Sportakkoord zijn:
Deze voortgangsrapportage van november 2020 is de vierde in een serie voortgangsrapportages die het Mulier Instituut uitbrengt, en waarmee het sportakkoord gedurende de looptijd van het Nationaal Sportakkoord (2018-2022) op kort cyclische wijze wordt gemonitord.
Klik hier voor de rapportage Monitor Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Van akkoord tot uitvoering – voortgangsrapportage november 2020.
Klik hier voor de brief, waarmee het rapport naar de Tweede Kamer is gezonden.
Afzender: Mulier Instituut
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 30 november 2020