Sportimpuls – resultaten sport- en beweegstimulering in de buurt

De drijvende krachten achter de Sportimpulsprojecten zijn de mensen uit de praktijk. Van sporttrainers tot welzijnswerkers en van buurtsportcoaches tot pedagogisch medewerkers. Zij hebben jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging gekregen.

ZonMw heeft de opbrengsten van acht jaar sport- en beweegstimulering in de buurt met meer dan 1000 gefinancierde projecten in een prachtig digitaal magazine samen gevat.

Onder de Sportimpuls vallen drie regelingen: de Sportimpuls, Jeugd in lage inkomensbuurten (Jilib) en Kinderen op sportief gewicht (KSG). Binnen deze regelingen is 75 miljoen euro aan subsidie toegekend. De buurtsportcoach heeft in bijna alle projecten een belangrijke rol gespeeld. Bijna 90% van de opgezette activiteiten zijn na de projectperiode geheel of gedeeltelijk voortgezet middels borging bij lokale partners.  

In het magazine kun je meer informatie vinden over interventies in de praktijk, interessante tips en trick, handige tools en een overzichtelijke tijdlijn van de start van het project tot aan deze publicatie.

Het magazine vind je hier.

Afzender: ZonMw
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 16 februari 2021