Filter

Filteren op Onderwerp

 
Filteren op Gemeente
Meer filters

In beweging met #BSCcorona

Sportbedrijf Noordwijk

Beschrijving: De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Noordwijk proberen inwoners van gemeente Noordwijk te enthousiasmeren om thuis te sporten. Dit gebeurt door het aanbieden van beweeglessen voor verschillende doelgroepen (denk aan senioren en gezinnen) en het geven van tips en challenges met betrekking tot sport en bewegen. Ga hier naar de facebookpagina.

Sportservice Ede

Beschrijving: In samenwerking met Omroep Gelderland zendt Sportservice Ede dagelijks het programma Gelderland in Beweging uit. Een beweegprogramma voor ouderen van een kwartier, met daarna een herhaling. Vind hier de actuele informatie.

Buurtsportcoaches Amersfoort

Beschrijving: Van een Minecraft Fitchallenge tot bewegingsonderwijs thuis. De buurtsportcoaches uit Amersfoort zetten er samen de schouders onder. Ze worden ook ingezet in sectoren waar nu gaten vallen. Zo zorgen ze voor noodopvang op basisscholen en ondersteunen ze de BOA's bij het houden van toezicht, maar bieden ze ook hulp bij de voedselbank, ouderenzorg, maaltijdservice of ander vrijwilligerswerk. Bekijk hier de facebookpagina.

BV Sport Sportontwikkeling - Leeuwarden

Beschrijving: Verveel jij je al..?! Dat hoeft nu niet meer!! Bv SPORT heeft voor jou iedere dag een Challenge: de Daily bv SPORT Challenge! Volg BV Sport Sportontwikkeling op Facebook.

Stichting de Schroef - Heusden

Beschrijving: Aan de maatregelen blijven voldoen én lekker kunnen spelen. Met de tips van Stichting de Schroef kun je veilig blijven spelen en sporten. Wat dacht je van beweegbingo of neem hij dit jaar deel aan de #Homelympics? Ga naar de facebookpagina.

Sportief Zeist

Beschrijving: Test je sportieve kennis in een quiz, doe mee met leuke uitdagingen voor het hele gezin en daag je creativiteit uit met de leuke thuisbeweeg oefeningen van de buurtsportcoaches in Zeist. De buurtsportcoaches gaan ook dagelijks op pad om sportparken, hangplekken en openbare sportplekken te voorzien van toezicht om samenscholingen te voorkomen. Ga naar de facebookpagina.

Gooise Meren Beweegt

Beschrijving: De buurtsportcoaches van Gooise Meren Beweegt inspireren niet alleen met leuke workouts, maar ook met gezonde voeding, tips voor tv, etc. Want rust en voeding zijn ook belangrijk! Ga naar de facebookpagina.

Sportief Huizen

Beschrijving: Van ondersteuning bij de kinderopvang in de vorm van noodopvang van kinderen met ouders in vitale beroepen en met moeilijke thuissituaties tot het maken van beweegfilmpjes voor zowel de jeugd als de ouderen om vanuit huis te gaan bewegen. Niets is deze buurtsportcoaches te gek. En nu er weer buiten gesport mag worden zijn er weer tal van sportactiviteiten voor de jeugd buiten. Ga hier naar de facebookpagina.

Sportpunt Stichtse Vecht

Beschrijving: Naast video's die gedeeld worden bieden de buurtsportcoaches speciaal thuisbeweeg tips voor ouderen en kinderen. Ga naar de facebookpagina.

SportDrenthe

Beschrijving: SportDrenthe zorgt er voor dat heel Drenthe in beweging blijft. Van leuke thuisactiviteiten voor kinderen tot het in contact blijven met ouderen tegen eenzaamheid. Naast een hoeveelheid aan inspiratie biedt de site ook een overzicht van lokale beweeginitiatieven in Drenthe, handige apps en leuke tips. Neem een kijkje op coronactief.nl.

Sport ID Nieuwegein

Beschrijving: De buurtsportcoaches uit Nieuwegein geven je tips om thuis in beweging te blijven, nemen je mee naar buiten voor een wandeling of berenjacht en vergeten ook de ouderen en de allerkleinsten niet! Ga naar de website met volledig overzicht.

Forte Welzijn - Berg en Dal / Overbetuwe

Beschrijving: Beweeg samen met de video's van Loesan, Barbara en Sanne. Ze nemen je mee in een totale workout die op verschillende niveau's uitgevoerd kan worden. Geschikt voor jong en oud! Ga hier naar de youtube pagina.

Beweegteam Súdwest Fryslân

Beschrijving: De buurtsportcoaches van Beweegteam Súdwest Fryslân delen vele tips uit het land met jou en voegen daar hun eigen workouts voor thuis aan toe. Ze zorgen er ook voor dat de kinderen in de kinderopvang in beweging blijven door spelpakketten te verspreiden. Ga naar de facebookpagina.

Stichting Wijksport - Wijk bij Duurstede

Beschrijving: Ga de uitdagingen van de buurtsportcoach aan. Vergeet ook niet je eigen filmpjes te maken en te delen! Ga naar de facebookpagina.

Sportservice Doetinchem

Beschrijving: De buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem proberen inwoners van gemeente Doetinchem te enthousiasmeren om thuis te sporten. Dit gebeurt door het aanbieden van beweeglessen voor verschillende doelgroepen (denk aan senioren en kinderen) en het geven van tips en challenges met betrekking tot sport en bewegen. Ga hier naar de facebookpagina van Sportservice Doetinchem.

Sportaal Enschede

Beschrijving: Al sinds het begin van de coronamaatregelen verzorgt Sportaal bijna dagelijks online workouts voor jong en oud. Nu er weer buiten gesport mag worden zijn de beweegmakelaars ook weer buiten te vinden met diverse activiteiten. Ga hier naar de facebookpagina.

Team Gorinchem Beweegt

Beschrijving: In Gorinchem, sportgemeente van het jaar 2019, wordt in samenwerking met vele partners en met de buurtsportcoaches van Team Gorinchem Beweegt alles gedaan om iedere inwoner in beweging te houden. Jong en oud kan deelnemen aan de #GorkumseSportChallenge. Dagelijks wordt de challenge op facebook gepost en steeds meer inwoners en verenigingen sluiten zich aan. Speciaal voor de ouderen is er de beweegbingo. De buurtsportcoaches zijn ook in de wijken te vinden, waar ze jongeren wijzen op de RIVM maatregelen indien nodig. Ga hier naar de facebookpagina.

Welzijn Middelburg

Beschrijving: Hou ze in de gaten, want achter de schermen zijn ze druk bezig met beweegprogramma's en challenges op te nemen voor jou! Ga naar de facebookpagina.

Sport in Bunschoten

Beschrijving: Iedere schooldag kunnen kinderen in Bunschoten aan de slag met een challenge. Van jongleren, tot hooghouden, maar ook een sportieve vorm van Boter Kaas en Eieren, Angry Birds of Tetris. Iedere dag staan de buurtsportcoaches op een ander schoolplein in Bunschoten om de kinderen van ouders met vitale beroepen een gymlesje op het schoolplein te geven. Maar deze buurtsportcoaches kijken breder. Met een huiswerkprogramma, met uitlegfilmpjes van gymdocenten en buurtsportcoaches, kunnen leerlingen van 500 basisscholen en BSO meedoen (aangesloten bij NBBS) en met de Crazy 2020 challenge kan iedereen meedoen en zelfs een gave prijs winnen! Ga hier naar de facebookpagina.

Brabant blijft bewegen

Beschrijving: Ondanks de coronacrisis blijft heel Brabant bewegen met het team van Sportservice Noord-Brabant. Alternatieve gymlessen voor thuis, challenges voor het hele gezin of gewoon lekker tussen het thuiswerken door even bewegen: iedereen kan meedoen via de vele filmpjes op de website. In Uden helpen de buurtsportcoaches ook bij het onderwijs en opvang. Er zijn zelfs handige beweegboekje te downloaden voor ouderen en jeugd. In Zundert gaan de buurtsportcoaches langs bij ouderen in het woonzorgcentrum om samen te bewegen op het balkon. Ga naar Brabantblijftbewegen.nl.

Team Sportservice 't Gooi - Hilversum

Beschrijving: De buurtsportcoaches in Hilversum helpen je de tijd thuis wel door met leuke beweegactiviteiten voor het hele gezin. Maar ook een frisse neus halen hoort er bij. Wel op een andere manier dan je gewend bent... Ga naar de facebookpagina.

Sportbedrijf Deventer

Beschrijving: Op de website van Sportbedrijf Deventer vind je een compleet overzicht van het thuisbeweegaanbod in de gemeente. Voor alle doelgroepen is er een ruime keuze aan verschillende workouts. Uniek is de samenwerking met de lokale sportaanbieders naast de buurtsportcoaches, die ook een plekje hebben op de site. Zo worden er naast sportactiviteiten ook activiteiten met een maatschappelijke inslag aangeboden. Ga voor een volledig overzicht naar de website.

Sportstimulering Apeldoorn

Beschrijving: Naast het verzorgen van online challenges maken de buurtsportcoaches van Sportstimulering in Apeldoorn ook gym- en fitvlogs, zodat iedereen thuis fit kan blijven. Ook de scholen in de gemeente maken dankbaar gebruik van het bewegingsonderwijs dat door hen wordt aangeboden. De verenigingsondersteuners helpen de sportaanbieders bij allerlei soorten vragen in deze tijd en het opstarten van de sportactiviteiten voor de kinderen. Ga hier naar de facebookpagina.

Beweegteam Woerden

Beschrijving: Iedere dag een nieuwe challenge om je mee te vermaken en in beweging te blijven. De buurtsportcoaches Jurgen en Justin dagen je uit met de #stayathomesportchallenge. Ga hier naar het youtube kanaal.

Hillegom in Beweging

Beschrijving: Hoe blijf je actief met het hele gezin? Deze spelvormen van Hillegom in Beweging zorgen er voor dat het hele gezin fit blijft. En ze leveren zeker heel veel plezier op! Ook de ouderen worden in beweging gehouden met leuke video's. Ga hier naar de facebookpagina.

Helpgewoon Buurtsport - Oude IJsselstreek

Beschrijving: Met de beweegplanner zorgen de buurtsportcoaches er voor dat ouderen, minder valide en kwetsbare groepen geïnspireerd en gemotiveerd worden om dagelijks enkele oefeningen te doen, die bijdragen aan de spierkracht, balans en coördinatie. Ga naar de facebookpagina.

Team Sportservice Haarlemmermeer

Beschrijving: Blijf bewegen, ook als alle sport- en beweegactiviteiten zijn afgelast, is de boodschap van Team Sportservice Haarlemmermeer. Normaal zorgen ze voor een groot scala aan sportactiviteiten op schoolpleinen en in gymzalen, nu zijn de lessen verplaatsen naar jouw woonkamer. Met online video’s via Facebook bieden de sportdocenten lessen aan voor kinderen, volwassenen en 60-plussers. Een fijne onderbreking van een dag thuis! Ga naar de facebookpagina.

GA! Harderwijk - Harderwijk

Beschrijving: De buurtsportcoaches van GA! Harderwijk houden je de komende week bezig met leuke challenges die je vanuit huis kunt doen. Bekijk hier de challenges.

BWI Woensdrecht

Beschrijving: Iedere dag een nieuwe challenge om je in beweging te houden. Voor jong en oud! Of je nu de hele dag hebt zitten leren, of aan het thuiswerken bent. Ga naar de facebookpagina.

Sportpunt Gouda

Beschrijving: Met de online beweegtips voor verschillende doelgroepen blijft Gouda ook tijdens de coronacrisis in beweging. Van de allerkleinsten tot senioren en zelfs voor de kinderen die normaal gesproken zwemles krijgen zijn er speciale beweegvideo's. Ga naar het youtube kanaal.

SportSupport - Zuid-Kennemerland e.o.

Beschrijving: Yoga voor thuiswerkers, tips om veilig buiten te blijven bewegen en challenges waar je zelfs prijzen mee kunt winnen! Jong en oud blijft in beweging met SportSupport. Ga naar de facebookpagina.

Voorst Actief

Beschrijving: Iedere dag een nieuwe challenge online! Doe je mee? De uitdagingen zijn allemaal makkelijk thuis uit te voeren voor jong en oud. Ga hier naar de facebookpagina.

Sportbedrijf Raalte

Beschrijving: Fit en in beweging blijven. Sportbedrijf Raalte inspireert je graag om ook thuis bezig te blijven. Met iedere dag een nieuwe challenge voor jong en oud moet dat zeker lukken. Toch nog een beetje extra motivatie nodig? Verzin je eigen challenge en maak kans op een sportprijs! Ga naar de website.

Fit Midden- Groningen

Beschrijving: Blijf fit! De buurtsportcoaches in Midden-Groningen proberen de kids en overige belangstellenden zoveel mogelijk in beweging te houden. Op de site staat ondertussen een flinke verzameling aan leuke en afwisselende challenges. Ga hier naar de website.

Delft voor elkaar

Beschrijving: Om Delftenaren te laten sporten terwijl ze thuis zitten, hebben de buurtsportcoaches een dagelijks bewegingsprogramma opgezet. Video’s met challenges en beweegpret zijn dagelijks te zien via social media en op de website; bootcamp video’s volgen om de dag. Ga naar de website.

Stichting Wiel - Elburg

Beschrijving: De buurtsportcoaches uit Elburg gaan een stapje verder. Naast het online aanbieden van beweegtips delen zij ook tips voor een betere slaap en lekkere, gezonde recepten. Het beweegprogramma voor ouderen wordt uitgezonden via de lokale omroep. Op alle vlakken wordt gewerkt aan een betere weerstand. Ook aan het met elkaar in contact blijven wordt gedacht: er worden nieuwsbrieven uitgestuurd, er is een online jongerencentrum en men wordt gestimuleerd berichten te delen. Ga naar de facebookpagina.

Punt Welzijn - Weert

Beschrijving: Lekker bewegen in de buitenlucht, online beweegfilmpjes en spellen die kinderen thuis kunnen doen en beweegfilmpjes specifiek voor ouderen op het youtube kanaal.. Ga hier naar de facebookpagina.

Team Sportservice Den Helder

Beschrijving: Iedere dag beweegtips voor ouderen en leuke thuisactiviteiten voor de kinderen. En voor de rustmomenten interessant leesvoer. Ga naar de facebookpagina.

Meppel Actief & Gezond

Beschrijving: Op de kanalen van Meppel Actief & Gezond bieden de buurtsportcoaches een overzicht van hun aanbod voor thuis. Met veel leuke beweegtips voor het hele gezin, of juist voor ouderen, gezonde recepten en nog veel meer. Ook ondersteunen de buurtsportcoaches de sportverenigingen bij het weer opnieuw opstarten van de buitensportactiviteiten voor kinderen en jeugd t/m 18 jaar. Ga voor een volledig overzicht naar de website.

Utrechtse Heuvelrug Sportief & Gezond

Beschrijving: Ga de uitdaging uit met iedere dag een leuke beweegchallenge. Maar vergeet ook de ouderen niet en maak een mooie kleurplaat voor hen of schrijf een kaart. Ga naar de facebookpagina.

Teamsportservice Zaanstreek Waterland

Beschrijving: Veel ‘live’ activiteiten van Team Sportservice kunnen op dit moment niet doorgaan op de manier zoals men gewend is. Gelukkig kunnen veel werkzaamheden ook digitaal voortgezet worden. Een voorbeeld hiervan is het aanbieden van beweegprogramma’s voor jong en oud(ers). Een ideale manier om toch fit te blijven, ook als nog veel sportvoorzieningen gesloten zijn. Ga hier naar het overzicht op de swebsite.

Sportservice Roermond

Beschrijving: In deze roerige tijden gooit Sportservice Roermond het roer om. Zij vinden het belangrijk om de focus te verleggen naar alles wat er in deze situatie nog wél mogelijk is. Sportservice Roermond beweegt altijd met jou mee, dus juist in deze moeilijke periode willen ze ons aanbod zo goed mogelijk aanpassen aan ieders behoeften en (nieuwe) mogelijkheden. Daarom hebben ze een gloednieuw concept bedacht: SPORTSERVICE AAN HUIS! Met dit stukje (sport)service op maat voor iedereen blijft iedereen meebewegen. Dit doen zij met een creatief, gevarieerd en verrassend aanbod aan oefeningen, tips, demonstraties, opdrachten, challenges, verhalen, recepten, contactmomenten en nog véééél meer. Kijk snel op de website, Facebook, Instagram of op het YouTube kanaal. Ga hier naar de website met een volledig overzicht.

Sportstad Utrecht

Beschrijving: Nu alle sportaccommodaties gesloten zijn, gaat Utrecht niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog: voor iedere sport bieden de buurtsportcoaches een aangepast thuis programma! Van tafeltennis tot freerunning en van bewegen voor ouderen tot voetbal. Ga hier naar de website van Sportstad Utrecht.

Sportservice Zwolle

Beschrijving: Ga iedere dag de uitdaging aan met de buurtsportcoaches van Sportservice Zwolle. Iedereen kan hieraan meedoen en je wordt meteen uitgedaagd om er je eigen creatieve manier aan te geven. Hier lees je meer.

Heel Ermelo Beweegt

Beschrijving: Blijven bewegen, gezond eten en een goede nachtrust. De sportbuurtcoaches in Ermelo weten er wel raad mee. En ondertussen werken ze ook mee aan het opzetten van buurtnetwerken. Ga hier naar de facebookpagina.

Bunnik Beweegt 3

Beschrijving: In de gemeente Bunnik worden de ouderen zeker niet vergeten! De buurtsportcoaches zorgen voor een beweegprogramma op locatie, zodat ouderen dit op het balkon mee kunnen doen. De oefeningen zijn ook zittend uit te voeren. Ga naar de facebookpagina.

Stichting Vlaardingen in Beweging

Beschrijving: Iedere dag staat een andere doelgroep in de spotligts en bieden de buurtsportcoaches challenges. Van oog-hand coördinatie-oefeningen voor peuters tot stoelgym voor senioren. Iedere week is er ook ruimte voor een Vlaardings initiatief, zoals een challenge door een sportvereniging en de stichting stelt elektrische fietsen beschikbaar voor de bezorgservice van maaltijden. Ga naar de facebookpagina.

Team Sportservice Kennemerland

Beschrijving: Team Sportservice Kennemerland heeft op haar website een verzameling van activiteiten die zowel kinderen als volwassenen kunnen inspireren om thuis in beweging te blijven. Dagelijks worden hier nieuwe spellen, challenges en tips aan toegevoegd. Het is een overzicht van de meest uiteenlopende activiteiten voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8 en er is een apart overzicht voor volwassenen. Kijk voor een compleet overzicht op de website.

KijkopWelzijn Barendrecht

Beschrijving: In Barendrecht is er oog voor de kwetsbaren in de samenleving. Zo is er een boodschappenservice voor senioren die niet meer zelf naar de winkel kunnen gaan en worden de mogelijkheden voor een maaltijdservice onderzocht.

JIBB+ - Helmond

Beschrijving: Kom thuis in beweging met de dagelijkse beweegfilmpjes van de buurtsportcoaches van JIBB+ in Helmond. Niet alleen voor kinderen! Buurtsportcoach Gerard gaat iedere dag met de senioren aan de slag. Voor inspiratie ga naar de facebookpagina.

Alkmaar Sport

Beschrijving: Geen gymles op school? Niet getreurd! De vakleerkrachten, sportleraren en sportregisseurs van Alkmaar Sport zorgen er voor dat je dagelijks je portie beweging krijgt. Met iedere dag een ander bekend gezicht voor de camera! Speciaal voor de 55+ doelgroep komen er vanaf eind april #FietsFit oefeningen van het programma Doortrappen online. Bekijk hier de facebookpagina.

Team Sportservice Schagen Hollands Kroon

Beschrijving: Het Team Sportservice Schagen Hollands Kroon geeft je dagelijks beweegtips. Voor jong en oud! Tevens vind je hier veel leuke tips voor het hele gezin: knutselen, oefeningen met gebruik van je kinderen of hond, etc. Ga naar de facebookpagina.

Welzijnskwartier Noordwijk, Teylingen, Hillegom en Lisse

Beschrijving: Kwetsbare inwoners in Noordwijk, Teylingen, Hillegom en Lisse kunnen terecht bij het Welzijnskwartier. Voor een goed telefonisch gesprek of voor iemand die helpt met het halen van boodschappen of medicijnen voor wie dat zelf nu niet kan. Kijk hier voor meer informatie.

Buurtsport VB Assen

Beschrijving: Bewegen is voor iedereen belangrijk. De buurtsportcoaches in Assen brengen sinds kort beweegtips voor mensen met een verstandelijke beperking in beeld. Makkelijk te volgen en met leuke uitdagingen. Ga hier naar de facebookpagina.

Buurtsport Ooststellingerwerf

Beschrijving: Peuter- en kleutergym, gymles voor de basisschool leerlingen en bewegen voor ouderen. De buurtsportcoaches bieden een gevarieerd programma met leuke video's aan voor jong en oud! Ga hier naar de facebookpagina.

Bslim050 - Groningen

Beschrijving: Bslim050 biedt online mogelijkheden om kinderen te stimuleren om te bewegen, zowel voor 4-12 jarigen alsmede 12-16 jarigen, via online opdrachten. Opzet in 'ouder vs kind gym', 'live beweegchallenge' via Instagram waarin 20 minuten work-outs worden aangeboden en 'where the coach at', een online (live) zoektocht naar een van de sportcoaches. Deze zitten ergens verstopt in de stad Groningen op een locatie en middels aanwijzingen kunnen ze gevonden worden. Check het twitter account.