Buurtsportcoach Kompas kan op alle niveaus meer inzicht geven

Begin maart is het Buurtsportcoach Kompas gelanceerd. Deze monitoringtool voor buurtsportcoaches kan op alle niveaus meer inzicht geven.

Buurtsportcoaches hebben in de uitvoering van hun werkzaamheden veel vrijheid en vervullen een diverse rol binnen de samenleving. Het kan daarom lastig zijn om resultaten in kaart te brengen, omdat deze niet eenduidig te meten zijn. Team Sportservice en Techonomy hebben een monitoringtool ontwikkeld die meer inzicht kan bieden voor buurtsportcoaches en beleidsmakers.

De basis van de tool werd in 2017 gelegd door Team Sportservice, die voor de gemeente Haarlemmermeer een methodiek ontwikkelde waarmee buurtsportcoaches hun werk konden optimaliseren. Om het verzamelen van data te automatiseren werd de samenwerking gezocht met Techonomy. Zo kon de tool ook breder uitgerold worden.

Door de aanbesteding van het Ministerie van VWS voor een monitoringtool voor buurtsportcoaches, die door Team Sportservice en Techonomy werd gewonnen, is begin maart het Buurtsportcoach Kompas gelanceerd die voor heel Nederland beschikbaar is. Buurtsportcoaches krijgen met Buurtsportcoach Kompas meer inzicht in hoe ze hun werkzaamheden kunnen verbeteren, gemeenten meer inzicht in de effectiviteit van de inzet en het Ministerie van VWS krijgt meer inzicht in de regeling BRC.

Het Buurtsportcoach Kompas is een laagdrempelige tool. Het is eenvoudig in gebruik, is leuk om mee te werken en er is ruimte om aantekeningen te maken.

Tot en met maart volgend jaar kunnen gemeenten en uitvoeringspartners de tool dankzij de steun van VWS gratis inzetten. Meer informatie hierover vind je op www.buurtsportcoach-kompas.nl.

Lees het volledige artikel op Sport & Strategie.

Afzender: Sport & Strategie
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 22 maart 2021