Buurtsportcoach van het jaar 2021: Rachel Plaggenburg

Rachel heeft de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2021’ ontvangen. Zij verwierf 60% van de stemmen, uitgebracht door collega buurtsportcoaches uit heel het land. Dit jaar was de prijs in het thema van het sport- en preventie akkoord. Rachel is buurtsportcoach bij Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. Ook is zij de kartrekker van beide akkoorden. Een van de pijlers waar zij zich op richt is de gezonde sportomgeving.

Rachel werkt met veel plezier als buurtsportcoach in Zaanstreek-Waterland en is op creatieve wijze omgegaan met het aanjagen en de uitvoering van het sport- en preventie akkoord. Met als achterliggend doel om deze twee akkoorden te combineren en samen te voegen tot één akkoord. Dit noemen zij het leefstijlakkoord.


De Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2021 is tijdens de online landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties op 17 februari uitgereikt door Martijn Kooijman, plaatsvervangend directeur van de directie sport. Rachel heeft een cheque ontvangen ter waarde van € 1.500,- die zij mag investeren in haar werk of persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft ze een sporttas van Nijha BV ontvangen en een ontwikkeltraject van SportWorks, om een jaar lang haarzelf te ontwikkelen op persoonlijk gebied.

De stimuleringsprijs is mede mogelijk gemaakt door Wij Buurtsportcoaches, Vereniging Sport en Gemeenten, Nijha BV en SportWorks.

Afzender: Wij Buurtsportcoaches
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 18 februari 2022