De kracht van samen wandelen

Sinds 19 mei mag er eindelijk weer in groepen buiten gewandeld worden! Voor de organisatoren van de Nationale Diabetes Challenge was dit een moment waar ze lang naar uitkeken. “De kracht van de interventie zit toch voor een groot deel in de groep en het sociale aspect”.

Dit jaar ziet de Nationale Diabetes Challenge er wel iets anders uit. Deelnemers stromen soms later in en je kunt na de zomervakantie nog starten met een 10-weeks wandelprogramma als kennismaking. Ieder uurtje wandelen met gelijkgestemden is immers meegenomen voor deze doelgroep, zeker na een lange periode van voornamelijk (alleen) thuisblijven. 

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen normaal gesproken van mei tot en met september in een groep samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. In twintig weken werken deelnemers samen toe naar de feestelijke finale tijdens een groot landelijk slotevenement. De deelnemers worden begeleid bij het opbouwen van hun wandelconditie en zijn onderdeel van een groep. Daarnaast besteden de begeleiders (tijdens het wandelen) aandacht aan andere leefstijlthema’s zoals voeding en ontspanning. De resultaten bij deelnemers uit voorgaande jaren zijn goed. Deelnemers zijn letterlijk en figuurlijk stap voor stap samen op weg naar een gezonde toekomst. Bovendien is de Nationale Diabetes Challenge een eenvoudige en concrete manier om een samenwerking tussen zorg en sport op te starten en bijvoorbeeld invulling te geven aan het Sportakkoord.

In dit artikel lees je wat de Nationale Diabetes Challenge is, wat het oplevert en hoe je ermee kunt beginnen.

Afzender: Bas van de Goor Foundation
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 16 juni 2021