Elke trainer en coach is een beetje opvoeder

Trainers en coaches zijn onmisbaar in de sport. Zij creëren het team en maken het spel. Iets wat jullie waarschijnlijk de laatste jaren ook is opgevallen is de groei in het aantal ouders, volwassen sporters en club betrokkenen die, bij de afwezigheid van een geschoolde trainer of coach, zelf de touwtjes in handen (moeten) nemen.

Ontzettend lovenswaardig. Dit toont namelijk niet alleen een hoge mate van betrokkenheid, in veel gevallen helpen ze de sportclubs ook uit de brand. Maar dit is ook een hele uitdaging. Want hoe kunnen deze coaches of trainers het beste uit zichzelf halen én uit de kinderen met wie ze elke week op het veld staan?

Plezier, groeien en presteren
Deze ouders verdienen begeleiding vanuit de club. Om de sportclubs hierbij te helpen en om deze nieuwe coaches en trainers vol energie en frisse ideeën op weg te helpen is de online scholing ‘Een beetje opvoeder’ ontwikkeld. Iedereen die met jongeren werkt is immers een beetje opvoeder. Van rondrennende jonge kinderen tot puberende wat oudere kinderen. Meidenvenijn, grote emoties, gedoe in het team, het kan allemaal voorkomen met een groep kinderen.

In de online scholing gaan nieuwe trainers en coaches aan de slag met juist het pedagogische stuk dat o zo belangrijk is om binnen het sporten veel plezier te beleven, te groeien en van daaruit ook nog eens te presteren.

Als lokale verbinder heb jij misschien wel dagelijks of wekelijks contact met nieuwe ‘opvoeders’ uit jouw regio. Daarom willen wij jou en 49 andere buurtsportcoaches deze online scholing gratis aanbieden. Na afloop kan je jouw lokale ‘opvoeders’ nog beter ondersteunen op pedagogisch gebied en ben je uitgerust met allerlei behulpzame tips.

Probeer het zelf
Wil je aan de slag met ‘Een beetje opvoeder’? Vraag dan jouw gratis inlogcode aan bij opleidingen@nocnsf.nl.

De scholing is ook los aan te schaffen. De online bijscholing voor individuele trainers kost €5,- per trainer per jaar. Als vereniging kan je ook een verenigingslicentie aanvragen. Je schaft dan voor al je trainer-coaches de online scholing aan. De kosten hiervan zijn €100,- per vereniging per jaar. Wil je meer informatie over de scholing of wil je een losse scholing aanschaffen? Ga dan naar www.sportopleidingen.nl/een-beetje-opvoeder.

Afzender: NOC*NSF
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 28 augustus 2018