Gedeeltelijke lockdown van grote invloed op sport

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet een verdere verscherping van de coronamaatregelen aangekondigd. Met deze ‘gedeeltelijke lockdown’, zoals Rutte het benoemde, moeten de sociale contacten en reisbewegingen gereduceerd worden en de druk op de reguliere zorg verminderd worden.

De aangescherpte maatregelen hebben een grote invloed op de sport. Waar trainingen en competities net weer waren opgestart, komt dit grotendeels opnieuw stil te liggen.
Een overzicht van de regels die per 14 oktober 22.00 uur zijn ingegaan vind je op de site van de Rijksoverheid. Het NOC*NSF heeft het protocol Verantwoord Sporten geactualiseerd en heeft een FAQ opgesteld.

Dit betekent dat met name voor volwassenen de sportdeelname weer ernstig beperkt wordt. Wij zijn benieuwd hoe jij als buurtsportcoach met de nieuwe regels omgaat, hoe jullie je aanbod nu aan de volwassen doelgroep gaan aanbieden en welke signalen jullie vanuit de doelgroep binnen krijgen. Deel op social media jouw ideeën met #BSCcorona of stuur jouw inspiratie naar info@sportindebuurt.nl.

 

Afzender: Verenging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 14 oktober 2020