Houd de ouderen in jouw wijk of gemeente in beweging!

Steeds meer wordt duidelijk dat fit zijn toch echt heel belangrijk is, bijvoorbeeld om je weerstand op peil te houden. Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor ouderen die nu extra veel thuis zijn. In de zomermaanden ligt bovendien het meeste sport- en beweegaanbod stil. Hoe kun je dan als buurtsportcoach de ouderen in jouw wijk of gemeente ondersteunen om actief te blijven, in en om het huis?

Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft een Beweegkit voor ouderen samengesteld met producten waarmee je gemakkelijker thuis in beweging kunt komen en blijven. Voor de fietsliefhebbers zijn er bijvoorbeeld speciale oefeningen voor thuis om fiets-fit te blijven. De zomer is ook een periode waarin het gevoel van eenzaamheid groter kan worden. Familie en vrienden zijn op vakantie, activiteiten liggen stil. Bewegen kan helpen om eenzaamheid te verminderen. In het artikel Hoe kun je bewegen inzetten om kwetsbaarheid en eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan lees je hier meer over en staan tips en voorbeelden waar we hopelijk snel weer mee aan de slag kunnen voor eenzame ouderen!  

Ondertussen werken we hard aan een webinar, specifiek gericht op bewegen en participatie voor ouderen op het gebied van sport en cultuur. Houdt onze website sportindebuurt.nl en social media kanalen in de gaten voor de laatste informatie omtrent het webinar.

Afzender: Kenniscentrum Sport & Bewegen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 12 juni 2020