In beweging tegen corona

Met de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen zijn scholen gesloten en werken veel mensen thuis. Blijven bewegen is belangrijk om de weerstand hoog te houden.

Op 15 maart kondigde de regering verscherpte maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen zijn dan ook sinds maandag 16 maart gesloten, sportclubs en horeca sloten per direct de deuren en mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Een beperking van sociale contacten zou ons moeten helpen controle te krijgen over de verspreiding van het virus. Maar het zoveel mogelijk binnen blijven brengt wel met zich mee dat veel mensen te weinig bewegen. En dat terwijl beweging en vitaliteit juist bijdragen aan een verhoogde weerstand en vooral nu heel belangrijk zijn.

Buurtsportcoaches hebben de handen ineen geslagen om thuiszittend Nederland in beweging te houden. Onder de #BSCcorona worden allerlei initiatieven gedeeld.
Sportservice Zwolle plaatst iedere werkdag een nieuwe challenge online en in Team Hillegom  in Beweging inspireert met leuke spelactiviteiten voor het hele gezin.

Volg #BSCcorona, #stayathomechallenge en #beweegthuis op social media voor nieuwe initiatieven en post vooral ook jouw ideeën om thuis fit en in beweging te blijven!

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 17 maart 2020