Kennisevent esports, gaming en gamification: Hét kennisevent voor de sport- en beweegprofessional!

Op dinsdag 12 oktober wordt op Papendal het eerste Kennisevent esports, gaming en gamification (EGG) georganiseerd. Een unieke samenwerking tussen Kenniscentrum Sport & Bewegen, provincie Gelderland, Gelderse Sport Federatie en EsportsX. Gezien de deskundige line-up met experts uit de wetenschap en praktijk belooft het een inspirerende dag te worden.

De ontwikkelingen rondom esports, gaming en gamification gaan ook in de sport- en beweegwereld razendsnel. De groei van het aantal initiatieven binnen deze sportsector gaat gepaard met een toenemend aantal vraagstukken binnen onder meer buurtsportcoaches, overheden, wetenschappers, politici, traditionele sportorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.

Dit is aanleiding voor de betrokken partijen om het Kennisevent EGG te organiseren, dat bestemd is voor sport- en beweegprofessionals in de breedste zin. Het event is zowel fysiek op Papendal als online vanuit een eigen gewenste locatie te volgen. Tijdens het kennisevent krijgen professionals een introductie in EGG: Wat is EGG precies? En wat zijn de (on)mogelijkheden om mensen te laten bewegen?

Een uniek en inspirerend programma

Het programma van Kennisevent EGG is opgebouwd uit een plenair gedeelte, geleid door dagvoorzitter en game-deskundige Simon Zijlemans, en meer verdiepende parallelsessies, gericht op de thema’s esports, gaming en gamification.

De drie thema’s worden geïntroduceerd door Dr. Guido Bruinsma en Dr. Monique Simons. Andere experts die tijdens Kennisevent EGG aan het woord komen zijn o.a.: Johan van Herpen (Gemeente Rotterdam), Nick Hoogebeen (KNVB), Dr. Tony van Rooij (Trimbos-Instituut), Matthijs Vink (H20 Esports Campus Amsterdam) en Nolan Noordzij (Combinatiefunctionaris esports in de gemeente Rotterdam).

Meer informatie over het programma, over de experts die aan het woord komen en de aanmeldprocedure is te vinden op de website: www.kenniseventegg.nl.

Afzender: Kenniscentrum Sport en Bewegen
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 19 juli 2021