Nationale Balkon Beweegdag

Op vrijdag 4 juni 2021 organiseert het Nationaal Ouderenfonds de tweede Nationale Balkon Beweegdag! Sport- en beweegprofessionals en vrijwilligers organiseren bij 250 woon- en zorglocaties het meest toegankelijke evenement van het jaar voor álle ouderen. Van bewegen tot dansen, bingo of zingen, alles kan en mag op Balkon Beweegdag.

Dit is ‘Balkon Bewegen’

Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen.

Vrijwilligers en professionals (waaronder docenten Sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches) gaan op Balkon Beweegdag langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon staat symbool voor de toegankelijkheid, openheid en het gezellige karakter van deze feestelijke dag. En we zetten uiteraard alle deelnemers in het zonnetje!

60% van de deelnemende ouderen van vorig jaar (2020) geeft aan door Balkon Bewegen geïnspireerd te zijn geraakt om ook in coronatijd te (blijven) bewegen. Daarnaast zetten sommige buurtsportcoaches de Balkon Beweegactiviteiten ook de rest van het jaar voort.

Alles kan en alles mag

Het ‘balkonbewegen’ mag je als professional of vrijwilliger samen met de ouderen vrij invullen. Vind je het leuk om te dansen? Organiseer dan een balkon danssessie op locatie. Wil je liever een spel doen? Doe samen bijvoorbeeld een leuke balkon bingo. Of maak samen muziek met bewoners in een balkon orkest! Saamhorigheid en solidariteit staan centraal, met z’n allen maken we er een groot feest van.

Doe mee!

Ga je dit jaar (weer) meedoen als initiatiefnemer? Geef je nu alvast op voor de tweede editie! Opgeven kan via deze link.

Afzender: Oldstars
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 23 maart 2021