Nationale Balkon Beweegdag massaal omarmd in heel Nederland

Ambassadeurs en vrijwilligers haken in grote getalen aan om ouderen een gezellige en sportieve dag te bieden.

Er is veel animo voor de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag. Op meer dan 400 plekken in heel het land komen op vrijdag 4 juni ouderen in beweging. Vanaf iconische balkons, in binnentuinen en op talloze balkons bij woonzorgcentra overal in Nederland beleven zij op “afstand” een sportieve, maar vooral gezellige ochtend met elkaar. Onder de bezielende leiding van vrijwilligers en bekende Nederlanders belooft het een memorabel beweegfeest te worden.

Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, de VriendenLoterij, WIJ Buurtsportcoaches en andere partners in hun streven naar een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Veel buurtsportcoaches in Nederland dragen bij aan het succes van de Nationale Balkon Beweegdag.

Landelijke start en 'zwaaimoment'

Op elk balkon zal aan het begin van de beweegsessie een ‘zwaaimoment’ zijn. Hiermee wordt de verbinding met elkaar nog eens extra onderstreept.
De gezamenlijke start van de dag vindt plaats vanaf de iconische balkons van NEMO, Paleis Soestdijk, het Olympisch Stadion en het Sparta Stadion, Het Kasteel. Ouderen nemen op uitnodiging deel aan een van deze bijzondere beweegsessies onder leiding van een beweegleider en ambassadeur. De sessies zijn op 4 juni via een livestream te volgen.

Beweeg de hele zomer door! 

Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier kan beleven. Op deze manier preventief bewegen versterkt de gezondheid en zorgt voor verbinding. Het doel is een duurzame inzet van de activiteit bij woonzorgcentra die door deze landelijke dag hopelijk worden geïnspireerd met de ouderen de hele zomer door te bewegen. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches, verschillende sportbonden en haar ambassadeurs.

Wil jij als initiatiefnemer meedoen met de Nationale Balkon Beweegdag op 4 juni en een activiteit voor ouderen in jouw buurt opzetten? Meld je dan hier aan.

Afzender: Ouderenfonds
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 26 mei 2021