Nieuwste podcast online

Deel 2 van de podcast 'Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen' staat online! In deze podcast gaan we de praktijk in met Wesley Kokken, combinatiefunctionaris in de gemeente Nissewaard.

In deel 1 ging onze interviewer Arno de Swart, van WIJ Buurtsportcoaches, in gesprek met Sander Palm. Sander werkt bij de gemeente Barneveld en is teamleider van Be Active & Creative. Vanuit zijn rol wil hij meer bewustwording onder de buurtsport- en cultuurcoaches creëren over de waarde die zij brengen in het sociaal domein. Hier ligt een belangrijke basis waarmee verschillende partijen verbonden kunnen worden aan de inzet van de buurtsport- of cultuurcoach. Hoe laat jouw meerwaarde voor de samenleving zich uitbetalen? Aan de hand van voorbeelden worden diverse kansen besproken.

De conclusie was dat er in de praktijk al veel van dit soort praktijkvoorbeelden moeten zijn. Daarop nam Wesley Kokken, combinatiefunctionaris in de gemeente Nissewaard, contact op om zijn ervaringen over dit onderwerp te delen. Het project High Five is vanuit de uitvoering ontstaan. Hierbij zijn de schotten in de organisatiestructuur tussen de verschillende domeinen en financieringsstromen weggenomen. In het tweede deel van deze podcast vertelt Wesley hier meer over en gaat hij dieper in op het voorbeeld van het wijktheater.

Beide podcasts kun je luisteren via deze link.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 14 juli 2021