OPROEP voor buurtsportcoaches -Europees ‘leefstijl als medicijn’ kenniscentrum en academie in ontwikkeling!

Dat lichamelijk actief zijn veel voordelen heeft, weten we natuurlijk al langer. Nu wordt met ondersteuning van de Europese Unie een ‘Leefstijl als medicijn’ kenniscentrum en academie opgericht en ontwikkeld. Het doel is om sport- en leefstijl-organisaties, professionals, vrijwilligers, maar ook geïnteresseerde consumenten, kennis en hulpmiddelen aan te reiken en meer inzicht te geven over de preventieve en gezondheid bevorderende voordelen van lichamelijke activiteit, gezond eten, mentale fitheid en een gezonde levensstijl. Helemaal in deze gekke coronatijd is het belangrijk om de voordelen van bewegen te benadrukken.

Er wordt een onderwijsstandaard ontwikkeld voor een ‘Gezond Leven promotor’ en dit wordt gekoppeld aan een gratis consumenten levensstijlplatform en ‘Gezond Leven promotor’ video e-learning programma. Hierin wordt de huidige wetenschappelijke stand van zaken op gebied van gezond bewegen, gezonde voeding en mentale fitheid vanuit o.a. de WHO en de Gezondheidsraad vertaald naar een toolbox voor professionals en een video/documentaire reeks voor professionals en consumenten.

De projectgroep zoekt de samenwerking met professionals, die mee willen kijken gedurende de ontwikkeling van het programma en straks gratis gebruik willen maken van het programma gedurende de pilot periode. Ben je een expert op het gebied van Bewegen als medicijn, Voeding als medicijn of Je brein als medicijn, en heb je interesse om deel te nemen in de klankbordgroep, dan kun je je aanmelden via onderstaande gegevens.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@new-health.eu. Richt je mail aan John van Heel, projectleider van het programma. Geef hierin aan wie je bent en wat je wil:

  • Professional voor deelname in pilot of
  • Professional met expertise op het vlak van (vul in op welk vlak) voor de klankbordgroep.

Dit programma wordt ondersteund door het Erasmus + programma van de Europese Unie.

Project informatie: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus

De projectwebsite: www.new-health.eu

Afzender: Stichting Nieuwe Gezondheid
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 22 juni 2020