Rutte: "Buurtsportcoaches ga in gesprek"

In de persconferentie van dinsdag 19 mei zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. In deze persconferentie werd een nadrukkelijke rol voor de buurtsportcoaches belicht.

“Niemand weet precies hoe ons land er in de toekomst uit gaat zien. Maar het is belangrijk dat jongeren hierin meedenken. Het is immers ook hun toekomst”, vertelde Rutte. Daarom daagde Rutte de jongere generatie in Nederland uit met ideeën te komen, opbouwende kritiek te geven en mee te denken hoe we de Nederlandse samenleving verder vorm kunnen geven met inachtneming van de 1,5m samenleving.

Hierbij volgde ook de oproep aan professionals, waarbij de buurtsportcoaches expliciet weden genoemd: nodig kinderen uit, ga met ze in gesprek en betrek ze bij de plannen hoe sport en bewegen vorm gegeven kan worden.

WIJ Buurtsportcoaches heeft het initiatief genomen om alle signalen van jeugd en jongeren te bundelen en aan de Minister President aan te bieden. Ga als buurtsportcoach in gesprek met hen en mail alle ideeën naar info@wijbuurtsportcoaches.nl.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 20 mei 2020