Vanaf vandaag weer buiten sporten

Tijdens de persconferentie van 6 mei kondigde Minister President Rutte aan dat vanaf maandag 11 mei de coronamaatregelen met betrekking tot sport worden versoepeld.

Vanaf 11 mei geldt:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

Verruiming sport mogelijkheden

De gemeente (lokaal gezag) en de contactpersonen van de verschillende sportaanbieders maken samen afspraken over de verruiming van de mogelijkheden om buiten te kunnen sporten, binnen de kaders van de nieuwe noodverordening.
Voor een goed en veilig verloop van de georganiseerde sportactiviteiten adviseert de VSG om het protocol Verantwoord Sporten te volgen. Deze is aangepast aan de nieuwe mogelijkheden.

Per 11 mei mogen ook de binnenzwembaden weer worden opengesteld. Dit is wel aan voorwaarden gekoppeld, waaronder de 1,5 meter richtlijn. Hiermee is in het protocol, dat aan gemeenten en zwembaden is aangeboden, rekening gehouden. De verantwoording om de zwembaden open te stellen is vanwege lokaal maatwerk neergelegd bij de gemeenten.

Binnensporten en sportscholen moeten tot 1 september de deuren gesloten houden.

Informatie

  • Voor inspiratie en goede voorbeelden over de opstart van georganiseerd sporten binnen de kaders van de noodverordening, wijzen we je op een speciaal dossier op de website van Kenniscentrum Sport en Bewegen: allesoversport.nl/veiligestartmetsport.
  • Sportverenigingen kunnen voor sportspecifieke vragen terecht bij hun sportkoepel.

Voor het volledige artikel verwijzen we je naar de site van de VSG.

Handige documenten/links

protocol Verantwoord Sporten 
posters en informatieborden voor sportaccommodaties  
protocol Verantwoord Zwemmen
uitgebreid dossier vanuit de VSG 
uitgebreide Q&A vanuit NOC*NSF

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 11 mei 2020