Webinars

Kennis delen is iets wat wij graag doen. We vinden het namelijk belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn er zoveel goede praktijkvoorbeelden in het land te vinden, dat we die graag ter inspiratie met je delen. Deze zomer hebben we twee webinars voor je opgenomen, die je hier kunt terugzien.

Hoe kan je als  buurtsport of cultuurcoach- de doelgroep ouderen goed bedienen?

In dit webinar geven we het woord aan drie buurtsport-/cultuurcoaches die werkzaam zijn met ouderen en hen op een inspirerende wijze betrekken bij sportieve en culturele activiteiten om hiermee het leefgenot voor hen te verbeteren en eenzaamheid tegen te gaan. Zo krijg je van Marjolein uitgebreid informatie over valpreventie en het project In Balans, brengen we een bezoekje aan het culturele project STRP SNR in Eindhoven en bezoeken we een balkongymsessie van buurtsportcoach Mieke in Amstelveen.
Vanuit het Kenniscentrum Sport en Bewegen en het LKCA reflecteren Liesbeth en Ingrid op de voorbeelden en krijg je een aantal tips mee die jou kunnen helpen je aanbod voor ouderen te realiseren of te versterken.
Bekijk het webinar hier.

Ondernemerschap in de sport en cultuur

Hoe kun je als buurtsport-/cultuurcoach met een ondernemende houding en gedrag binnen de sport en cultuur het verschil kan maken en waarom is dat vandaag de dag zo belangrijk?
Johan Steenbergen, bewegingswetenschapper en gespecialiseerd in organisatieontwikkeling en ondernemerschap, zal aan de hand van een theoretisch kader ingaan op allerlei aspecten die je als buurtsportcoach kunt inzetten om je ondernemerschap te versterken. Met drie inspirerende praktijkvoorbeelden van cultuur- en buurtsportcoaches krijgt deze theorie handen en voeten. Koen Seuren laat zien hoe vanuit de gemeente Nijmegen op deze turbulente tijden is ingespeeld op het gebied van sport en bewegen. Vervolgens vertelt Rick Vechel hoe hij binnen de cultuursector zorgt voor binding en zichtbaarheid. Yvonne Willems en Puck Rijs nemen je mee naar Venray waar zij onder de vlag van Venray Beweegt gezamenlijk met partners werken aan hele mooie en uitdagende ambities.
Hier kun je het webinar bekijken.

Wij Buurtsportcoaches

Wij Buurtsportcoaches heeft nog meer voor buurtsportcoaches relevante webinars verzameld, deze vind je hier.

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 30 september 2020