Webinars Ouderen en Ondernemerschap

Zo vlak voor de zomer willen we je als buurtsportcoach/cultuurcoach graag nog een boost aan inspiratie meegeven. Daarom hebben we twee webinars voor jou in de planning staan.

Op 25 juni om 14.00 uur zenden we ons webinar ‘Hoe kan je als buurtsport- of cultuurcoach de doelgroep ouderen goed bedienen?’ uit. In dit webinar geven we het woord aan drie buurtsport-/cultuurcoaches die werkzaam zijn met ouderen en hen op een inspirerende wijze betrekken bij sportieve en culturele activiteiten om hiermee het leefgenot voor hen te verbeteren en eenzaamheid tegen te gaan. Vanuit het Kenniscentrum Sport en Bewegen en het LKCA wordt hierop gereflecteerd en krijg je per voorbeeld een aantal gouden tips mee die jou kunnen helpen je aanbod voor ouderen te realiseren of te versterken.

Dan volgt op 9 juli om 10.00 uur een webinar dat in gaat op ondernemerschap. Niet zozeer (of slechts) over ondernemen als zelfstandige (zzp’er), maar meer over een ondernemende houding en ondernemend gedrag binnen ‘de’ sport (en bewegen)/cultuur en waarom dit vandaag de dag zo belangrijk is. Aan de hand van een theoretisch kader neemt Johan Steenbergen, werkzaam bij Kennispraktijk en expert op het gebied van organisatieontwikkeling en ondernemerschap, je mee in onder meer het inspelen op kansen, aanbodgericht vs. vraaggericht werken, samenwerkingen, proactief werken, etc. De theorie wordt afgewisseld met leuke en inspirerende praktijkvoorbeelden van buurtsport-/cultuurcoaches die op een eigen wijze hun ondernemerschap aan je laten zien.

Bij beide webinars is het mogelijk om live te chatten met de sprekers. We nodigen je dan ook graag uit om bij het live gaan van deze webinars aanwezig te zijn. Ga hiervoor naar ons youtubekanaal. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Uiteraard zijn de webinars na de live uitzending ook terug te zien via onze website.

We hopen je online te ontmoeten!

Afzender: Vereniging Sport en Gemeenten
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 19 juni 2020