Weet jij hoe we VMBO leerlingen meer kunnen laten sporten?

Bij ZonMw willen ze dat graag onderzoeken. Zij zoeken tussen de 20 en 30 deelnemers die mee willen denken over hoe jongeren (met name uit het VMBO onderwijs) te motiveren meer te sporten. Werk jij bijvoorbeeld als VMBO-docent, buurtsportcoach, ouder of heb je gewoon passie voor sport en jongeren? Meld je vóór 9 maart, 14.00 uur aan via de ZonMw website (link onderaan dit bericht).

Opgeven kan via ZonMw.nl. Hiervoor dien je verschillende formulieren in te vullen. In deze formulieren zet je duidelijk waarom juist jij hieraan mee wilt doen. Als ZonMw jou kiest wordt je uitgenodigd voor de Sandpit (14-18 juni). Tijdens deze vier dagen gaan jullie met elkaar aan de slag en zoeken samen uit waarom het nog niet lukt om VMBO jongeren aan het sporten te krijgen en wat wordt gemist om dit te veranderen. Vervolgens bedenken de deelnemers met elkaar een nieuw onderzoek om VMBO jongeren in beweging te krijgen. Aan het einde van de vier dagen zijn maximaal drie goede voorstellen geformuleerd. Deze voorstellen worden dan beoordeeld op bruikbaarheid. Als de beoordeling positief is, kunnen de plannen ook echt uitgevoerd worden. ZonMw wil ervoor zorgen dat er mensen met verschillende achtergronden aan de Sandpit week meedoen.

Wat is een Sandpit week?

Het doel van de Sandpit week is om in 4 tot 5 dagen nieuwe onderzoeksteams te vormen. Om creatief te denken, anders dan dat we nu doen brengen we mensen die meedoen 24-uur 4 tot 5 dagen bij elkaar. Iedereen zit in een nieuwe omgeving en kent elkaar (nog) niet. Juist door elkaar te leren kennen ontstaan er nieuwe ideeën.

Wie kan meedoen?

ZonMw is op zoek naar VMBO-docenten, buurtsportcoaches, ouders, mensen die passie hebben voor sport en jongeren en misschien wel naar jou! Ze zoeken mensen die graag samenwerken.

Wat levert het jou op?

  • Je kunt invloed uitoefenen op wat voor onderzoek er gedaan wordt.
  • Je hebt een rol in het onderzoek, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en testen van sportaanbod.
  • Het levert je nieuwe kennis en/of producten op die jij kan benutten.

Bekijk ZonMw.nl of kom naar de digitale bijeenkomst op dinsdag 2 februari van 15.00 - 17.00 uur. Meld je voor 1 februari aan voor deze informatiebijeenkomst via sportonderzoek@zonmw.nl. Zet in het bericht 'Aanmelding Sandpit Informatiebijeenkomst'.

Afzender: ZonMw
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 17 februari 2021